banner198

Bitlis şehidimiz Çankırı'da son yolculuğuna uğurlandı

Bitlis’te çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yüksel Kapdan son yolculuğuna uğurlandı.

Bitlis şehidimiz Çankırı'da son yolculuğuna uğurlandı
banner145
Bitlis’in Hizan ilçesi kırsalında  çığ düşmesi sonucu şehit olan  Jandarma Uzman Çavuş Yüksel Kapdan (25) bugün Çankırı'da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile  gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladı.

 

Bitlis’in Hizan ilçesi İncirli köyü Giriziyaret Tepe mevkiinde icra edilen ’Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Kavallı Operasyonu’ kapsamında dün icra edilen arama- tarama faaliyeti sırasında çığ düşmesi sonucu şehit olan Çankırılı Kahraman Mehmetçiğimiz Jandarma Uzman Çavuş Yüksel Kapdan için Çankırı'da askeri cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı ilk olarak baba evine getirilerek helallik alındı, dualar edildi. Şehit baba Abdurrahman Kapdan, anne Satı Kapdan ve şehidin kardeşleri Erdem ve Kürşat Kapdan güçlükle ayakta durabildi.

Foto galeriye git


Şehit Kapdan'ın naaşı daha sonra Esentepe Merkez camine getirildi. Şehit'in ailesi ve yakınları tabuta kapanarak ağladı.  Sağanak yağmurun etkili olduğu törende; şehit Yüksel Kapdan´ın kardeşi Kürşat Kapdan, montunu çıkartarak ağabeyinin Türk bayrağı sarılı tabutunun üzerine örttü. Şehidin bazı arkadaşları da montlarını çıkartarak tabuta örtmesi duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.


Esentepe Mahallesi’nde, öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilen Kapdan’ın cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın Bak, Jandarma MEBS Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Çankırı Vali Vekili Zeki Karaca, Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz, Çankırı Garnizon Komutanı Albay Oğuz Çiçek, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı,  İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Belediye Başkanları, daire amirleri, STK temsilcileri ve binlerce Çankırılı katıldı.


Şehit Yüksel Kapdan, cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. Defin işlemlerinden sonra Şehit Kapdan adına saygı atışı gerçekleştirildi. Edilen duaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, şehidin babasına Türk Bayrağı ile şehidimizin fotoğrafını takdim etti.

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 02:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER