banner306
banner198

Çankırı Ak Parti 'de Celal Kaman dönemi!

Çankırı ak Parti'de seçime tek liste ile giren Celal Kaman, AK Parti'nin yeni il başkanı seçildi.

Çankırı Ak Parti 'de Celal Kaman dönemi!
banner145
Ak Parti 5. Olağan İl Kongresi Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Seçime tek liste ile giren Celal Kaman, AK Parti'nin yeni il başkanı seçildi.

 

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Bolu Milletvekili Fehmi Küpcü, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, 22. Dönem Çankırı Milletvekilleri Prof Dr Hikmet Özdemir ve Tevfik Akbak ve partililer katıldı.

Coşkudan yoksun geçen kongre salonunda tribünlerde kısmi boşluklar oluştu. Aynı şekilde Merkez ilçe ve Ilgaz delegelerinin bulunduğu sandalyelerde de boşluklar göze çarptı.

 

Divan Başkanlığına İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, üyelikler ise Bolu Milletvekili Fehmi Küpcü, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, Avukat Savaş Yağcı ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin’den oluştu.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede, açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, “Dört yıl boyunca sürdürdüğüm görevimde bayrak değişimi vakti geldi.  Görevimi gönül rahatlığı ile teslim ediyorum” dedi.

Foto galeriye git

Kürsüde atıştılar!

Kongrede kürsüye gelen bir diğer isim Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç oldu. Çankırı’nın içme suyu sorununu Güldürcek’ten getirdiği su ile çözdüğünü ifade eden Dinç, Tüney’de kurulan Yakınkent OSB yatırımı nedeni ile Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’e teşekkür ederek övgüler düzdü. Dinç’in konuşması sırasında diğer Milletvekili İdris Şahin’in adını dahi anmaması ve sadece Filiz’e teşekkür etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Ben değil biz olmalıyız!

Daha sora kürsüye gelen İdris Şahin, İrfan Dinç’in konuşmasına atıfta bulunarak “Her kürsüye çıktığımızda ben değil biz diyerek başlamalıyız” dedi. Şahin,” Doğup büyüdüğümüz topraklardan Çankırı ve bölge ilçelerin su içme imkanını sağlayan bu projede gerçek mimarı büyüğümüz Memet Ali Şahin’ beydir. O günün şartlarında şahsım İl Başkanı olduğum dönemde arkada iki isimsiz kahraman oturuyor.  Tevfik Akbak bey ve Hikmet Özdemir hocamdır. Bu hizmette onlarında çok büyük emekleri vardır. Allah onlardan da razı olsun. Bu bir kutlu dava yürüyüşüdür bu davaya karınca kararıca hizmet etmiş olan büyüklerimiz başımızın tacıdır. Biz 77 milyonluk bu milletin ve bir buçuk milyar İslam aleminin hayır duası ile iş başında olan hükümetin yaptığı hizmetlerimizi ön planda çıkartmalı ve bundan sonra birlik beraberlik içerisinde hareket etmemiz lazım. “ şeklinde konuştu.

Şahin’den sonra kürsüye gelen Hüseyin Filiz’de konuşmasının sonundan İrfan Dinç’e övgüler dizerek Dinç'in kendisini öven sözlerine mukabele etti.

Protokol konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçildi. Kongrede 637 delegeden 300’ü sandık başında oy kullandı. Yirmi altı oy boş çıkarken Celal Kaman başkanlığındaki liste 274 delegenin oyunu alarak göreve getirildi. 

Başkan: Celal Kaman

 

Yönetim Kurulu: Musa Çağlar, Ahmet Dinç, Şeref Şeker, Nevzat Erdem, Fatma Öztürk, Mehmet Göktaş, Arif Yüksel, Savaş Yağcı, Ahmet Ulusoy, İsmail Karcı, Kezban Aydın Gür, Mustafa Arslan, Fatma Yıldırım, Muaffer Akdoğan, Dursun Acar, Abdulkadir Şimşek, Mustafa Avşar, Mehmet Akçakaya, Recep Tarhan, Müzehher Genç, Süheybe Akdoğan, Emre Altunsoy, Satılmış Gür, İbrahim Ayran, Ahmet Kara, İsmail Kemal Bayram, Alaaddin Arsanla, Fatma Adam Karaçör, Zeliha Özcan.

 

Büyük Kongre Delegeleri: Celal Kaman, İrfan Dinç, Fatma Öztürk, Salim Çivitçioğlu



Kongre notları

Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kongre güvenliği için bütün izinleri iptal etti. İlçelerden takviye ekiplerle stat çevresinde geniş güvenlik önlemi alınması dikkat çekti.

Musa Çağlar’ın Genel Merkezce aday gösterilmemesine tepki gösteren Ilgaz ve Merkez ilçe delegelerinin bulunduğu sandalyelerin çoğu boş kaldı.

Kongrenin yapıldığı stada yakın bir akaryakıt istasyonunda bekleyen muhalif grubun hazırladığı 2. listenin son ana kadar divana sunulacağı beklentisi boş çıktı.

Kongreye muhalif grubun öne çıkan isimleri Musa Çağlar, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz ve İl Genel Meclis Üyesi Ömer Faruk Kaytez katılmadı.


Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2015, 15:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
ogulcan gunay
ogulcan gunay - 9 yıl Önce

Cankirimiza Guldurcekten gelen suya büyük katkisi olan sayin baskanimiza büyük devasal fabrikanin kurulmasinda emegi olan sayın vekilimiz huseyin beye minnetdariz

İbrahim kırı
İbrahim kırı - 9 yıl Önce

İdris bey bırak bu işleri eski siyasi stratejiler tutmuyor Malum yemiyoruz artık sizin ben karışmıyorum diye yemin edip sonrasında tüm işi organize ettiğinizi Öğrenmek

SIRADAKİ HABER

banner304