banner198

Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı ile yollar ayrıldı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in, Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz'un sümen altında bekletilen istifa dilekçesini kabul ederek resmi işleme koyduğu öğrenildi.

Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı ile yollar ayrıldı
banner145
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in, Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz'un sümen altında 60 gündür bekletilen istifa dilekçesini kabul ederek resmi işleme koyduğu öğrenildi.


Çankırı Postası Haber Merkezimizin Belediye kaynaklarında edindiği bilgiye göre; Ağustos ayının ortalarında Belediye Başkanı İrfan Dinç'in makamında sert sözlerine maruz kalması sonrası Muharrem Ovacıklı'ya istifa dilekçesini vererek bir aylık izne ayrıldığı öne sürülen  Hüseyin Boz ile ilgili belirsizlik geçtiğimiz hafta başında sona erdi. Belediye Başkanı Dinç'in Boz'un istifa dilekçesini kabul ederek hafta başında işleme koyduğu öğrenildi. İstifanın kabul edilmesi ile birlikte Boz, bundan sonraki süreçte sadece Belediye Meclis üyesi olarak oturumlarda yer alabilecek.   Boz'un belediye kurumsal sayfasında hala başkan yardımcısı şeklinde yer alması da dikkatlerden kaçmadı. Boz, Başkan Yardımcılı görevine 31 Mart 2014 Yerel Seçimleri sorasında belediye meclisi tarafından seçilmişti.

 Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı istifa etti

- Çankırı medyası yanılmadı -

Boz'un istifa ettiği haberini Çankırı medyası kamuoyu ile paylaşmış ancak olayın muhataplarından bir açıklama gelmemişti. Hatta haber sitelerinin yanlış haber yaptığını, Boz'un kendi ağzından istifa etmediği yönünde bilgi aldıklarını beyan eden bazı okuyucularımız medyada çıkan haberleri yalanlar nitelikte yorumlarda bulunmuşlardı. Son dönemde hiç bir kurumdan sağlıklı bilgi almakta zorlanan basın mensupları buna rağmen 60 gün önce yazdığı haberde yanılmadığını bir kez daha göstermiş oldu.

 

- Çankırı kimsenin oyuncağı değil -

Öte yandan Boz'un istifa haberi sonrası konunun her iki muhatabının suskun kalarak da kamuoyuna bilgi vermemesi , Çankırı Ak Parti siyasetinin seçmenin nezdinde puan kaybetmesine neden oluyor. Çünkü kurumsal bir kimlik taşıyan belediyenin yönetici pozisyonundaki kişilerinin durumu şehirde yaşıyan insanları yakından ilgilendiriyor.  Ancak kamuoyunda günlerce konuşulan konu hakkında tek kelime edilmemesi yaşanan kaosu da gözler önüne seriyor.  Açıkçası Çankırı kimsenin oyuncağı vede keyfiyyetinde değil! Şehir adına açıklık ve şeffaflık, topluma birazcık saygı duyulmasını istemek en tabi hakkımız olduğuna inanıyoruz. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 02:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bilen adam
Bilen adam - 6 yıl Önce

İrfan Dinç istifa etmeli ve şaibeli ihale ve de ruhsatlar incelenip mahkemeye çıkmalı

Kuşçu
Kuşçu - 6 yıl Önce

İrfan dinç te istifa etmeli

N’aptın n’aptın
N’aptın n’aptın - 6 yıl Önce

Zaten belediye ünürlüden geçilmez olmuş hemşerim sanarsın ki Çankırı da ünürden başka köy kalmamış. Belediyenin önü ünür muhtarlığı gibi biri gitmiş.

Ünurlu
Ünurlu - 6 yıl Önce

Unurlu belediyeye dolmuş da ne olmuş köye bi faydaları mi olmuş yolu bile yok cankirinin en büyük köyü bide beledeyi bence temizlenmeli başta yaptigi yolsuzluklarla bence irfan dinç istifa etmeli

SIRADAKİ HABER

banner304