banner306
banner198

Çankırı Belediyesinde adam kayırmada son nokta

Çankırı Belediyesi sözleşmeli teknik personel alımında öyle bir şartname hazırladı ki, ilanı okuyan programcılar adeta ayağa kalktı.

Çankırı Belediyesinde adam kayırmada son nokta
banner145
Adam kayırmada son nokta: Adrese teslim iktisat mezunu programcı alınıyor.

Çankırı Belediyesi sözleşmeli teknik personel alımında öyle bir şartname hazırladı ki, ilanı okuyan programcılar adeta ayağa kalktı. Duyuruda adeta alınacak personel ismi açıklanmadan tarif edildi.

İlanda alınacak programcı için İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi Bölümlerinden mezun olma şartı aranması ise adrese teslim şartname hazırlandığını ortaya çıkarttı.

Programcı kadrosu için sınava başvuru yapacak elemanda aranan özelliklerde ise programcılık bölümü dışında yer alan 4 yıllık Üniversitenin İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi Bölümlerinin birinden mezun olmak ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı en az iki programlama dilini bildiğini belgelemesi istendi.

15-16 Aralık tarihleri arasında başvuru yapılabilecek sözleşmeli personel sınavı, 23.12.2014 günü saat 10.00'da Belediye Meclis salonunda tek aşamalı ve sözlü mülakat ile yapılacak. Öte yandan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.maddesi gereğince hazırlanan şartnamenin mevzuata uygun olmadığı iddia ediliyor.

memurlar.net sitesinde 4/B ilanları kısmına yayınlanan ilanın altına eklenen yorumlarda ise adrese teslim ilana tepkiler çığ gibi büyüdü.

gecekusum16 Aralık 2014 10:48

Arkadaşlar boş yere zaman kaybetmeyin başvuru yaparak çünkü personeller alınmış ben muracaat etmek için telefonla aradığımda telefona bakan sekreter ilanın yanlış olduğunu dile getirdi oyle bir ilanmlarının olmadığını vurguladı ben yine de gittim ama kişi yerleştirilmiş sadece formaliteden ibaret ilan verilmiş



administratosfer15 Aralık 2014 17:09

C#, C++,Java, Delphi, Python.. gibi. Bunları ilk kez duyuyorsanız ilanı merak dahi etmenize gerek yok :)

mince5514 Aralık 2014 16:39

Transkıripteki bilgisayar dersi belge yerine geçiyor bildiğim kadarıyla ama bu iki programa dili ne oluyo ..?

 

administratosfer14 Aralık 2014 15:53

Ben de dün Vekil Haluk KOÇ'a bu ilan linkini atarak konuyu açıklayarak ihbar ettim. Umarım birileri bu saçmalığı görür...

 

ysfaltn13 Aralık 2014 16:35

Bimer e link ile birlikte şikayette bulundum ben. Hükümet belki böyle görür bu saçmalıkları.

 

administratosfer13 Aralık 2014 12:21

Arkadaş biz bu işin okulunu okuduk, eğitimini aldık hangi akla hizmet programcı kadrosunu kıytırık halk eğitim merkezinden alınan sertifikaya açıyorsunuz? Lanet olsun size lanettt. Seçimlerde görüşeceğiz!!!

 

hacker_inside13 Aralık 2014 01:07

İktisat diplomam da var bilgisayar programcısı diplomam da var. Ancak Çankırı sınırları içinde ikamet etmiyorum ve bu yüzden başvuramıyorum. Ne acı bir durum degil mi? Bu kadar adaletsizliğin hesabını öbür dünyada kendilerine soracagım. Kesinlikle hiçbirine hakkımı helal etmiyorum...

 

koc4612 Aralık 2014 19:08

kpss yok o yok bu yok 3milyon adam kpss de canı cıksın sözleşmeli diye istedigin adamı al nede olsa seçim öncesi kadro kesin.ondan sonra belediyede fazla adam var diye dagıt diger kurumlara ne güzel dimi.

 

cnscsr12 Aralık 2014 18:39

Saçmalığa bak ya iktisat mezunu programcı alıyolar..Ya iktisatçı al ya programcı al.Yada ilanı verme git kimi alıyosan onu ol.

 

caiser12 Aralık 2014 18:07

hükümet sadece bu aptal ilanları görse yeter,ülkede yolsuzluk, adam kayırma var mı yok mu görür

 

burhanky12 Aralık 2014 17:18

kim lan bu İşletme,İktisat ve Kamu Yönetimi okuyup mebten programcılık belgesi alan ..adını yazsınlar valla merak ettim

 

ysfaltn12 Aralık 2014 17:10

Bu nasıl bir rezalet böyle. Ne kadar komik bir durum bu iktisat işletme bölümlerinden bilgisayar programcısı alıyorlar. Biz mallığına okuduk heralde yazılım üzerine yıllarca. Nasıl bir zihniyet bu böyle.

 

fuatgenc12 Aralık 2014 16:52

burası türkiye kardeş:)

 

cankaya190312 Aralık 2014 13:36

programcı neden işletme,İktisat ve Kamu Yönetimi mezunu olmak zorundaymış!!Meb belgesi yetiyorsa nıye var bilgisayar programcılığı bölümleri

 T.C. ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANLIĞI

TAM ZAMANLI SÖZLEŞMELİ TEKNİK PERSONEL ALIM İLANI

5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.maddesi gereğince boş bulunan aşağıda sınıfı,unvanı,adedi ve öğrenim durumu belirtilen 3 adet tam zamanlı teknik personel alımı yapılacaktır.

Sıra

No

Unvan

Adedi

Sınıfı

Eğitim Durumu

1

Peyzaj Mimarı

1

T.H.S.

Peyzaj Mimarlığı Lisans Bölümünden mezun olmak

2

Programcı

1

T.H.S.

4 yıllık üniversitelerin İşletme,İktisat ve Kamu Yönetimi Bölümlerinin birinden mezun olmak ve Milli Eğitim Bakamlığı onaylı en az iki programlama dilini bildiğini belgelemek.

3

Metal İşleri Teknisyeni

1

T.H.S.

Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri bölümü mezunu olmak

SINAV GİRİŞ TARİHİ:

Sözlü mülakat olarak tek aşamada yapılacaktır.

Sözlü sınav tarihi 23.12.2014 günü saat 10.00'da Belediyemiz Meclis Salonunda yapılacaktır.

Sözlü sınavda adayların mesleki genel kültür,kavrayış,ifade ve temsil kabiliyeti,davranış ve mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup,olmadığı göz önünde bulundurulacaktır.Adayların başvuru veya atama işlemleri için istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve göreve başlatılmaz.

Göreve başlatılmış olsalar dahi iptal edilir.Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında 29.09.2004 tarih ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Sözlü sınav sonucunu kazananlar Belediyemizin internet sitesinde yayınlanacaktır.

SINAV İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI:

1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2-Peyzaj Mimarlığı için Üniversitenin Peyzaj Mimarlığı bölümünden mezun olmak, Programcı için 4 yıllık Üniversitenin İşletme,İktisat ve Kamu Yönetimi Bölümlerinin birinden mezun olmak ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı en az iki programlama dilini bildiğini belgelemek,Metal İşleri Teknisyeni için Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümünden mezun olmak.

3-Başka bir kurumla sözleşmesi bulunmamak.

4-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek sağlık sorunları bulunmamak.

5-Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere ağır hapis veya 6 aydan fazla veya affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla,zimmet,ihtilas,irtikap,rüşvet,hırsızlık,dolandırıcılık,sahtecilik,inancı kötüye kullanma,yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve resmi ihale ve satımlara fesat karıştırma,devlet sırlarını açığa verme suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

BAŞVURU ŞEKLİ:

Adayların 15.12.2014-16.12.2014 tarihleri arasında 17.00'ye kadar Çankırı Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.Diğer başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER:

1-Başvuru dilekçesi

2-Öğrenim durum belgesi fotokopisi

3-Nüfuz Cüzdanı fotokopisi

4-Fotoğraf (2 adet)

5-Özgeçmiş CV.

6-İkamet Belgesi (Çankırı İl sınırları içerisinde ikamet etme şartı)

7-Sağlık Raporu

(İSTENİLEN BELGELER ŞEFFAF DOSYADA SIRALI BİR ŞEKİLDE TESLİM EDİLECEKTİR)

İrfan DİNÇ

Belediye Başkanı

Çankırı Belediyesi’nin yeni müdiresi bakın kim?

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kayırmacı
Kayırmacı - 9 yıl Önce

Hayatü’s Sahabe isimli kitabı okurken gördüğüm nice can alıcı noktalardan bir taneside Hz. Ebübekir’in halife olduğu zamanlarda komutan tayin ettiği Yezid B. Ebi Süfyan’a verdiği öğüt ve Efendimizden (SAV) naklettiği bir hadistir:

Kayırmacı -1-
Kayırmacı -1- - 9 yıl Önce

yezid b. ebî süfyan şöyle anlatıyor: ebubekir sıddîk beni şama gönderdiğinde şunları söyledi: ey yezid! senin çok akraban vardır. ben senin onları başkalarına tercih etmenden korkuyorum. şunu bilmeni isterim ki hz. peygamber böyle kişileri tehdit edip şunları söylemiştir: müslümanların başına getirilen kişi, bir iş hususunda sevdiği kişilerden birini haksız olarak diğer hak sahiplerine tercih edecek olursa allah ona lanet eder.

Kayırmacı--3
Kayırmacı--3 - 9 yıl Önce

onun farz ve nafile ibadetlerini kabul etmez ve nihayet onu cehenneme atar. kim de müslümanların malından, haketmedikleri halde sevdiklerine ve akrabalarına verecek olursa o da allahın lanetini haketmiş olur”. allah teâlâ insanları kendisine iman etmeye çağırır. kim allahın korunmasını emrettiği sınırlardan birini çiğnemeye kalkışacak olursa allah da ona lanet eder ve onun üzerinden korumasını kaldırır”(1).

Kayırmacı -4-
Kayırmacı -4- - 9 yıl Önce

bu hadis günümüz türkiyesinde ki vehametin ne boyutta olduğunu görmek açısından önemli. kendi akrabalarını liyakat sahibi olanlara tercih etmeleri ve bunu yaparkende maalesef gurur duymaları sorunun hangi boyutlara geldiğini gözler önüne seriyor. bu konulara bazı örnekler vermek gerekirse:

Kayırmacı -5-
Kayırmacı -5- - 9 yıl Önce

devlet kurumlarında işi olan insanların tanıdıkları o kurumda çalışan insanlara gidip diğer insanların önüne geçmek süretiyle işleri daha hızlı yaptırmaya çalışmaları. bunlara hastaneleri de ve hemen hemen diğer tüm devlet kurumlarını katabiliriz.
devletin malını haksız yere kullanan idareciler.
kadrolaşma yapan ve yaptıran insanlar.
detaylara inilse daha fazla sayılabilir. bizler bu meselelerde hassasiyetimizi kaybettikçe başka diğer tüm meselelerde kaybetmek şiarımız oluyor sadece.

Halime
Halime - 9 yıl Önce

bu haksızlığa kim dur diyecek? tabiki bu insanları seçenler. yani halen bu zihniyete destek olanlar vebalinede ortaktır.

Hasan Kaya
Hasan Kaya - 9 yıl Önce

arkadaş bırakın bu işleri.kimseyi keriz enayi yerine koymaya kimsenin hakkı yoktur.bu ilan edilen elemanlar zaten alındı ve aylardır zaten çalışıyolar.bilen biliyorr.ha bu sınav ne derseniz kişiye özel hazırlanmış bi formalite,inanmazsanız sınav bittikten sonra alınan kişilere bakınca kaç aydır çalıştıklarını görüp anlayacaksınız..saygılarımla

gazeteci
gazeteci - 9 yıl Önce

bu gazetecilik başarısıdır tahminim işe girecekte gençlik kolları b zaten başkan rüştünü ortada ispatladı


SIRADAKİ HABER

banner304