banner198

Çankırı da haksız atamaya isyan etti!

TÜRK BÜRO-SEN Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, bürokraside yaşanan haksızlıkların geldiği noktayı yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Çankırı da haksız atamaya isyan etti!
banner145

TÜRK BÜRO-SEN Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, bürokraside yaşanan haksızlıkların geldiği noktayı yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

 

Bürokraside bir yere gelmek isteyenlerin rakip gördüğü insanları paralelci yaftası vurarak iftira atmayı dahi göze aldığını ifade eden Memiş, Memur SEN İl Başkanı Ali Solak'ın şef dahi değilken açıktan  sınavsız bir şekilde şube müdür yapılarak hak gaspı yapıldığını, sınavsız bir şekilde torpille

 

-SAHİ BU HİNT KUMAŞININ ÖZELLİKLERİ NE?-

 

Siyasi iktidar liyakat, birikim, ve tecrübeyi ayaklar altına aldı.Hiç bir siyasi iktidar döneminde yapılmayanları yaptılar.Memurlar arasında tasniflere tabi tutuldu.Neticesinde kamuda huzur kalmadı.Çalışma barışı bozuldu.Memurların % 80 i mutsuz, huzursuz.

 

- SENDİKALAR HAKSIZLIĞA ÇANAK TUTMAZ!-

Ben ve sendikam şunu anlayabiliriz; gerekli vasıfları taşımak kaydıyla size en yakın kişiyi İl müdürlüğüne atayabilirisiniz.Bu bir siyasi tasarruftur, anlaşılabilir. Ama başka bir kurumdan İl müdür yardımcısı veya şube müdürü atarsanız orada huzursuzluk olur, çalışanların motivasyonu bozulur. O kurumda hiç kimse  kendini geliştirmek için gayret göstermez. Sendika haksızlığa başkaldırmaktır.Sendikalar haksızlığa çanak tutmaz, sendika temsilcisi haksızlığın bizatihi kaynağı olamaz. Bütün bunlardan dolayı haksız ve adaletsiz atamaları kabul etmediğimizi kamuoyuyla paylaşmak üzere, siz değerli basın mensuplamızı buraya İş Kurumuna  davet ettim.

 

Bugün burada Çankırı özelinde yapılan haksız, hukuksuz bir atmayı sizlerle paylaşmak üzere sizleri buraya davet ettim.Biz TÜRK BÜRO-SEN- TÜRKİYE KAMU-SEN olarak hep halkın güven duyduğu ve halkına, çalışanlarına güvenen bir kamu yönetiminin doğru olduğunu savunduk. Resmi kurumların düzenleme ve denetlenmesinin faydalı olduğunu savunduk. Kamu çalışanlarının görevlerinin yaparken nüfuz ve güç aracı olarak kullanılmasına hep karşı olduk. Hep liyakati esas alarak görevde yükselmenin doğruluğuna inanarak, emanetin ehline verilmesini savunduk.

 

-ÇANKIRI DA ÖYLE BİR MEMUR VAR Kİ;-

Ama gelin görün ki, Çankırı da öyle bir memur var ki; SGK da Şef bile değilken açıktan sınavsız olarak G.Spor'da şube müdürlüğüne atanıyor. Sınavsız atama ne demek torpil...Bu şekilde sınavsız atamaları sendikamız  Türk Büro-Sen genel merkezi yargıya taşıdı.Genel Merkezin  açtığı dava Danıştay'da kazanılınca müdürlük koltuğunun gideceğini anlayan bu bulunmaz hint kumaşına bir koltuk lazım. Nerde bir boş koltuk? İş kurumunda Ercan Irmak'ın gitmesiyle boşalan İl Müdür Yardımcılığı biçilmiş kaftan. Bizim ki de hint kumaşı ya. Hemen ataması yapılıyor. Hem de bütün ikaz ve uyarılarıma rağmen. Sayın Celal Kaman ve Mustafa Potukoğlu'nu ziyaretlerimde söylememe rağmen. Sayın Hüseyin Filizin danışmanlını yapan Ercan Irmak'la hep görüşmemde gündeme getirmeme rağmen. Ama hint kumaşı ya. Başkada yok ne yapalım dediler demek ki... Sahi bu hint kumaşının özellikleri ne? Onda olup da başkalarında olmayan?

 

- ÖNCE DÜZGÜN BİR İNSAN OL-

Benim yönetim kurulu üyemi cemaatçi diye sağa sola şikayet ederek iftira atan birinin iş başına getirilmesi mi hak? Hint kumaşı. Sana söylenebilecek bir kaç sözümüz var: Önce düzgün bir insan ol,  çalış ve hak et. Sadece samimi bir Müslüman olan yönetim kurulu üyemle, büyük hesap gününde karşılaşacaksın. Defterini aldığın gün bu dünyadaki bütün yaptıklarının hesabını vereceksin elbet.

 

-BU TÜR SENDİKACILIK AHLAKİ BİR YÖNTEM DEĞİL!-

Çok acıdır ki, ataması yapılan hint kumaşı, çalışanların haklarını koruması gereken atamalarda liyakat ve kariyer ilkelerine uyulmasını talep etmesi gereken sözüm ona sendika temsilcisi. Ama maalesef haksızlığın bizatihi kaynağı.Bu hint kumaşı "senin çoluğunu, çocuğunu şu şirkete aldıracağım, senin tayinini yaptıracağım, seni müdür yapacağım" diyerek üye sayısını artırmaya çalışan ama artıramayan birisi. Bu tür bir sendikacılık, tasvip etmediğimiz ve ahlaki de bulmadığımız bir yöntem. Sendikacılık böyle yapılmaz, sadece kendi çıkarlarını düşünen biri de sendika temsilcisi  olamaz, üye de artıramaz.

 

Şimdi soruyorum daha önceden görevde yükselme bekleyen Gençlik spor çalışanları memnun musunuz bu durumdan? Hayır. Ama bir korkudur almış başını gidiyor. Beklentisi olanlardan itiraz yok, çıt yok. Onlar ancak üyeliklerini devam ettirirler. Malum şahıs ve sendikası iktidar partisi  için hep EN AZ -1 (eksi bir) olmuş ve olacaktır. Ben bunu  bütün yetkililere il-ilçe başkanlarına anlattım. Haksız uygulamaların sonucu  belli. Çalışanlara sorun diyorum. Ama soran yok.

 

-HAKLARININ GASP EDİLEREK YAPILAN BU ATAMADAN MEMNUN MUSUNUZ?-

Şimdi de İş Kurumu çalışanlarına soruyorum? İsimlerini izinsiz sayacağım arkadaşlarım lütfen haklarını helal etsinler, Sayın Rahmi Canbaz, Sayın Ercan Yılmaz, Sayın Halil Dinlemez,  Sayın Mehmet Gayret gibi bu görevi bekleyenlere, hak edenlere soruyorum. Sizlerin haklarının gasp edilerek yapılan bu atamadan memnun musunuz? Razı mısınız bu atamaya? Doğrumudur? Allah'tan revamıdır? Hakınız yenmiş midir? Emanet ehil birine verilmişmidir?

 

-DAHA NE KADAR SESSİZ KALACAKSINIZ?-

Şimdi de büro memur-sen, memur-sen üyelerine soruyorum: Siz yapılan bu  atamalara daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Yoksa bu haksız atamalar sizin üyeliğinizin bir neticesi mi? Yoksa sizin üyeliğiniz sadece hint kumaşına mı yarıyor? Sadece emanet ve devlet kurumları hak etmeyenlere mi veriliyor? Ama söyleyeyim 6-7 sene sonunda  temsilciliğinin semeresini alan hint kumaşı gayri il temsilciliğini de bırakır. Eee memursen üyeleri atı alan Üsküdar'ı geçiyor.Ama biz TÜRK BÜRO-SEN- TÜRKİYE KAMU-SEN olarak haksızlıklar karşısında hiçbir zaman susmadık; susmayacağız da.

 

-HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIZ !-

Son olarak diyorum ki, Diyanet İşleri Başkanı zarar vermemek adına trilyonluk makam aracı Mersedesi nasıl iade etmişse , hint kumaşı senin de haksız yere gasp ettiğin İl müdür yardımcılığından istifa etmeni  bekliyoruz!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 15:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahsen
Ahsen - 9 yıl Önce

filizin arkasında adım adım neden dolaştığı anlaşıldı

Ali İnan
Ali İnan - 9 yıl Önce

her yerden akıyor paçalarından bile akıyor be kardeşim.

Adalet
Adalet - 9 yıl Önce

mhp, kammu-sen koali̇syonu nasil olsa unutuldu 45 günde şefleri̇n i̇l müdürü olmasi haksizlik nasil olurmuş o zamani görenler bilirdi şimdikiler bilmez yinede yapılan atama yanlıştır yanlış yanlışı telafi etmez

okur
okur - 9 yıl Önce

liyakatsiz birinin müdür olarak atanmasını kimse kabullenemez. ancak buradan öyle anlaşılıyorki sayın metin bey sizin rahatsız olduğunuz esas konu size rakip bir sendika temsilcisinin müdür olarak atanması yada sizin sendikanızla uğraşan irinin göreve gelmesi ben öyle anladım.

doğruya doğru
doğruya doğru - 9 yıl Önce

Kamusende 45 günde şefleri atıyorlar mış bu adam şef bile değil sadece bulunduğu yeri üyeleri sayesinde yakalayan ama onları kendi menfaat ine satan bi arkadaş

SIRADAKİ HABER