banner306
banner198

Çankırı İl Jandarma Komutanı değişti

Çankırı İl Jandarma Komutanı değişti

Çankırı İl Jandarma Komutanı değişti
banner145

 İçişleri Bakanlığına ait atama kararları kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı Atamaları Resmi Gazete'de Yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Çankırı İl Jandarma komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş Sinop İl Jandarma Komutanlığına, Albay Murat Bozkurt ise Çankırı İl Jandarma Komutanlığına atandı.

 

Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından bakanlık ilk kez jandarma generalleri ve subayları için terfi ve tayin kararnamesi hazırladı. Resmi Gazate'de yayımlanan kararnameyle 3 general bir üst rütbeye terfi etti. 14 albay tuğgeneralliğe terfi ederken 59 il jandarma komutanlığına yeni atama yapıldı.

 

Jandarma Genel Komutan Yardımcıları Korgeneral İbrahim Yaşar ve Tümgeneral Ali Özkara emekliye sevk edilirken, Tümgeneral Ali Çardakçı ve Musa Çitil Jandarma Genel Komutan Yardımcılığına getirildi. Mevcut Jandarma Genel Komutan Yardımcılarından Ali Lapanta ise komutanlık emrine alındı.

 

 

Kararnameye göre; Tümgeneral Ali Çardakçı Korgeneralliğe, Tuğgeneral Fuat Güney ve Tuğgeneral Halis Zafer Koç Tümgeneralliğe, Albay Vedat Çolak, Albay Nuh Köroğlu, Albay Yusuf Kenan Topçu, JandarmaKumay Albay Aykut Tanrıverdi, Albay Turgay Aras, Albay Recep Yalçınkaya, Albay Cengiz Yıldız, Piyade Albay Ali Doğan, Albay Yusuf Özfidan, Albay Ali İhsan Ersoy, Abdullah Koçum, Albay Coşkun Sel, Albay Hasan Koçyiğit, Albay Erhan Can Tuğgeneralliğe terfi etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304