banner198

Çankırı Medya Plaformu Kamuoyu Açıklaması

Çankırı Medya Plaformu Kamuoyu Açıklaması

Çankırı Medya Plaformu Kamuoyu Açıklaması
banner145

Çankırı Valiliği adına bugüne kadar teamüllerinde rastlamadığımız bir şekilde 03.05.2016 Çarşamba günü gece yarısı saat 02:00'de sosyal medya hesabından  'Basın Üslubu' başlıklı açıklama ile kurumsal kimlikten uzak bir şekilde internet medyasını hedef alan bir açıklamada bulunulmuştur. Her ne kadar açıklamada bütün medya kuruluşlarının kastedilmediğine vurgu yapılmakla birlikte muhatabı belli olmayan, somut verilerin olmadığı bir kısım medya ibaresi ile ucu açık bir şekilde bütün medya mensuplarını töhmet altında bırakacak ifadelere yer verilmiştir. Kimin tarafından yazıldığı belli olmayan, imzasız açıklamada kışkırtıcı bir dil kullanılarak üslup dersinden bahsedilmesi açıklamanın sığ bir düşüncenin ürünü olduğunu göstermektedir.

 

Açıklamada kamuoyunda duyulduğu belirtilen rahatsızlığın somut örneklerinin sunulması yerine soyut ifadelerle medya analizi yapılmış, kesin yargı kullanılarak yine bir kısım medyaya halkın tepki göstermesi istenmiştir. Kin ve nefret duyguları uyandıracak bu yaklaşımın Valilik kanalıyla gerçekleştirilmesi ise ayrı bir üzüntü kaynağıdır.


Mesai saati dışında, gece yarısı olağan dışı bir durum hissi uyandıran paylaşım birde reklam harcama kalemi olmadığı beyan edilmesine rağmen sosyal medya hesabında paralı içerik paylaşımı ile gerçekleşmiştir. Kamuoyunu yakından ilgilendiren son derece hassas durumlarda dahi tek kelime ile açıklamada bulunmayan valiliğin gazetecilere işini öğretmeye kalkması ise ayrı bir garabettir. Bugüne kadar resmi açıklamaların valilik sitesinde yayınlanmasına rağmen bu açıklamanın resmi site dışında facebook ve twitter hesaplarından yapılması ise kurumsal kimliğe yakışmamaktadır.


 




Bizler bu bildirinin altına imza atan Çankırı Medya Platformunu oluşturan Haber Siteleri Sahipleri ve Genel Yayın Yönetmenleri olarak, bugüne kadar eleştirel haberlerle kamuoyunu aydınlatan birçok haberin altına imza attık. Birçok baskı, zorluk ve engellemelere rağmen yıllardır sorunların düzelmesi noktasında kamuoyunun aynası olduk. Halen büyük zorluklar karşısında Çankırı gündemini belirleyen haberlerle okuyucularımıza buluşturmaya devam ediyoruz. Medya mensupları, bugüne kadar saldırıyla ve baskıyla karşı karşıya kalan medya mensuplarıyla ilgili bir açıklamasını göremediğimiz Valiliğimizin üslup dersi verebileceği en son kişiler dahi değillerdir.

 

Murat Demir, Basın Susarsa Demokrasi Yaralanır

Açıkçası bu talihsiz açıklamayı büyük bir üzüntü ile karşıladığımızı beyan ediyor, hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmayacak, kurumsallıktan uzak ifadelerle ilgili sorumluların hakkında gerekli işlemin yapılmasını talep ediyoruz.

 

Şunu önemle hatırlatmak isteriz ki; bizler Pravda gazetesi kalıbına sığmayacağımız gibi; vatanını, bayrağını, ezanını seven, devletinin ve milletinin yanında saf tutan Anadolu basınını temsil etmekte, halkın sesi olduğumuza inanmaktayız.  Eleştiri sınırları içerisinde, gücünü Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 28. maddesinde yer alan "Basın Hürdür, Sansür Edilemez" kanunundan alarak,  halkın ve haklının sesi olmaya devam edeceğiz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Çankırı Postası - Çankırı Bülteni - Çerkeş Vuslat Haber - Ekspres 18 - Haberci18 -  Kurşunlu Haber

Valilikten eleştirel basına “E- muhtıra“ gibi açıklama!

Çetin Kapdan üslup dersine fena kızdı



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER