banner306
banner198

Çankırı Ülkü Ocakları çok sert çıktı!

Çankırı Ülkü Ocakları Başkanı Kalaycı devlet yetkililerini suçladığı açıklamasında “Terör propagandası yapılırken şehrin üst düzey yetkilileri buna göz yummaktadır.” dedi.

Çankırı Ülkü Ocakları çok sert çıktı!
banner145

 Çankırı Ülkü Ocakları Başkanı Ali Serhat Kalaycı devlet yetkililerini suçladığı açıklamasında  Terör propagandası yapılırken şehrin üst düzey yetkilileri buna göz yummaktadır.” dedi.

 

Bir grup üniversite öğrencisinin Karatekin parkında Dünya Kadınlar günü kutlaması sırasında Kürtçe pankart ve slogan atması şehirde gerilime neden oldu. Güvenlik güçlerince yatıştırılan ortam sonrasında Çankırı Ülkü Ocakları sıcağı sıcağına bir açıklamada bulundu.  

 

Karateki Parkında yapılan basın açıklamasına MHP İL Başkanı Çetin Kapdan, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nuh Yalçın ve ülkücüler katıldı.

 

-Devlet yetkilileri adeta yangına körükle gitmekte-

Konuşmasına "Her yeni güne yüce milletimiz ne yazık ki hüsranla uyanmakta, acıyla başlamaktadır." diyen  Kalaycı, "Böylesi bir ortamda devlet yetkilileri adeta yangına körükle gitmekte ve bölücü hainlere karşı sessiz kalmaktadırlar, Türkiye bir kardeş kavgasına itilmekte, devlet kurumları da buna alet olmaktadır. Bölücü mihraklar yine hortlamış, ülkemizde bir kaos ortamı yaratmayı da başarmıştır. Terör örgütü sempatizanları üniversitelerde ve şehir merkezlerinde terör propagandası yaparken şehrin üst düzey yetkilileri buna göz yummaktadır. Acaba devlet yetkilileri ne düşünmekte ve kime hizmet etmektedir? Şayet gayesi Türk Milletinin refahı ve huzuru olan bir devlet yetkilisi var ise acilen ortaya çıkmalı ve bu gidişata da biran evvel dur demelidir." dedi.

 

-Ucuz hesaplar peşinde koşmayın-

Kalaycı, "Çankırı’mızda da sayısı parmakla sayılacak kadar az olmasına rağmen birkaç kendini bilmez terör sempatizanı sözde üniversiteli şahıslar şehri bir birine karıştırmak için elinden geleni yapmakta ve buna da ilimizin üst düzey yöneticileri maalesef göz yummaktadır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çankırı İl Başkanlığı olarak buradan tüm yetkililere sesleniyoruz: gereğini yapın, şehrimizi ve Türkiye’yi karıştırmaya çalışan herkese haddini bildirin! Ortalığı karıştırmaya çalışanlar da şunu iyi bilsinler ki: Ülkü Ocaklı gençlerimiz okumaktan ve geleceğin üst düzey yöneticileri olmaktan yanadır, kimse bunlarla Ülkücü Gençliği karşı karşıya getirmeye kalkmasın! Şayet böylesi alçakça bir planın bir parçası ya da ucuz hesaplar peşinde koşanlardansanız; Ülkücü Hareket bunları tarihe not edecek ve gereken dersi muhakkak verecektir."ifadelerini kullandı.

 

- Hainlerin karşısında duracağız-

Kalaycı, "Bugün yaşamış olduğumuz olayda da olduğu gibi amacı sadece ülkenin bölünmez bütünlüğünü tahrip etmek olan sözde barış yanlısı ama özlerinde birer vatan haini olan kendini bilmez üç-beş insan şehrin göbeğinde en doğal hakları olan gösteri ve eylem haklarını kullanmış ancak hesaba katmadıkları bir tepkiyle karşılaşmıştır. Güvenlik güçlerinin de sağ duyulu davranışıyla olay büyük çaplı bir sorun çıkmadan kapanmıştır. Bizler dün olduğu gibi bugünde güvenlik güçlerinin saflarında onlarla kol kola hainlerin karşısında duracağız." şeklinde konuştu.

 

Kalaycı sözlerini terör saldırılarında şehit olan başta Çankırılı şehitler olmak üzere saygı ve rahmetle yad ederek tamamladı..

 

Türk Bayrağı ve Ülkü Ocakları Bayrağı ile Karatekin Parkına yürüyen grup, basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı. 



Çankırı'da Kürtçe pankart gerginliği!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304