banner198

Çankırı'da bazı STK'lardan 'evet'e destek

Çankırı'da faaliyet gösteren 90 sivil toplum kuruluşu 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için evet oyuna desteğini açıkladı.

Çankırı'da bazı STK'lardan 'evet'e destek
banner145
Çankırı'da faaliyet gösteren 90 sivil toplum kuruluşu (STK), 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için "evet" oyuna desteğini açıkladı.

 

Karatekin parkında bir araya gelen 90 STK'nın oluşturduğu Evet Platformu adına açıklamada bulunan Eğitim-BİR-SEN İl Temsilcisi Arif  Kırkpanar, ülkenin siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel alanda kalkınması, gelişmesi ve küresel çapta aktör olmasının önünü açacak bu referandum için her türlü katkıyı sunmaya alışacaklarını ifade etti.

 

Hiç bir siyasi partinin veya oluşumun temsilcileri olmadıklarını, tamamen bir sivil platform olup özgür iradeleri ile hareket ettiklerini belirten  Kırkpınar, şöyle konuştu:

 

"Sadece darbeler döneminde hazırlanabilen anayasalar aziz milletimizi ötekileştirdiği için derde deva olmadığı gibi yeni toplumsal sorunlara da yol açmıştır. Vesayet yanlısı blok yüzünden bugüne kadar maalesef ülkenin aydınlık yarınlara kavuşmasına katkı sunacak tam bir Anayasa hazırlanıp halkın iradesine sunulamamıştır. Ancak geçtiğimiz haftalarda meclisten geçen ve 16 Nisandareferanduma sunulacak olan değişiklik paketinin her şeye rağmen bölgemizin ve ülkemizin siyasetine ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. "

 

 

Kırkpınar, "Temiz siyaset, güçlü demokrasi, kalıcı toplumsal barış, büyük ekonomi, istikrarlı yürüyüş ve küresel aktör olma adına referanduma sunulacak olan yeni Anayasa değişiklik paketine Çankırı Evet Platformu olarak "Evet" diyoruz." dedi.

 

Platformda toplumun bütün kesimlerinin destek verdiği; Kızılay Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Sultan Süleyman Cami Yaşatma Derneği gibi yardım kuruluşlarının yer alması dikkat çekti. Öte yandan kamuoyunun adını ilk defa duyduğu Manda Yetiştiricileri Birliği de dikkat çeken platform üyeleri arasında yer aldı.








Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 04:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER