banner198

Çankırı'da Eylül ayının en yüksek sıcaklık rekoru kırıldı

Çankırı'da bugüne kadar ölçülmüş en yüksek Eylül ayı sıcaklık rekoru kırıldı.

Çankırı'da Eylül ayının en yüksek sıcaklık rekoru kırıldı
banner145
Çankırı'da  bugüne kadar ölçülmüş en yüksek Eylül ayı sıcaklık rekoru kırıldı.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; Çankırı'da tarihin en yüksek Eylül ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Geçtiğimiz hafta boyunca ülkemiz sıcak hava dalgasının etkisinde kaldı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretti. Çankırı'da 16 Eylül 2017 tarihinde 37,9 ile tarihinin en yüksek sıcaklık derecesi ölçüldü. Bundan önceki  en yüksek hava sıcaklığı rekoru, 23 yıl önce  18 Eylül 1994 tarihinde 37,8 ile ölçülmüştü.

 

- Mevsim Normallerinin 6-10 Derece Üzerinde Olacak

Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre;  yarından itibaren bir haftalık süre boyunca yurdun sıcak hava dalgasının etkisinde kalması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Bütün bölgelerimizin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

- Hava sıcaklığı hafta sonunda azalıyor

Ancak hav sıcaklıkları 22 Eylül 2017 Cuma günü ve hafta sonunda yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir olmak üzere (6 – 10 derece) azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Aynı zamanda sıcaklık azalmasıyla birlikte başlayacak sağanak yağışların; 22 Eylül 2017 Cuma günü yurdumuzun kuzeybatısında (Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun kuzeybatısı), etkili olacağı tahmin ediliyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER