banner306
banner198

Çankırı'da STK’lar malumu ilan etti!

“Çankırı’da işsizlik yok, geri göç başladı!” diyen siyasetçi ve bürokratlara bazı STK’lardan ters yüz eden bir açıklama geldi.

Çankırı'da STK’lar malumu ilan etti!
banner145

 Çankırı’da işsizlik yok, geri göç başladı!” diyen siyasetçi ve bürokratlara bazı STK’lardan ters yüz eden bir açıklama geldi.

Çankırı’da başta emlak ve kira sorunu, trafik sorunu gibi meselelere tek bir açıklamada dahi bulunmayan STK’lar ortak açıklama ile adeta Çankırı’da çizilmeye çalışılan tozpembe tablonun gerçekleri yansıtmadığını ilan etti.

 

Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Şoförler ve Oto. Odası ve S.S. Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Necati Akdoğan, Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Terz. Konf. Ve Manif. Odası Başkanı Ömer Ümit, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ebubekir Sevgili,  Oto Tamircileri Odası Başkanı Murat Karakuş, Sevgi Kooperatifi Başkanı Osman Erdoğan, Çankırı Kooperatif Başkanı Emrullah Öztürk, S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Şahin ortak açıklama metninde; özelleştirmeler, askeri kadronun azaltılması gibi nedenlerin şehrin ekonomik canlılığını yitirmesine sebep olduğu, şehre yapılması düşünülen Açık Cezaevinin merkezde ve mevcut cezaevinin yanında olması gerektiği vurgulandı.

 

STK’ların ortak açıklama metni şöyle;  
 

-Diğer şehirlerinden Ekonomik gelişim olarak koptuk-

Çankırı olarak tarihin bir yerinde Ülkemizin diğer şehirlerinden Ekonomik gelişim olarak koptuğumuz bilinen ve görünen bir gerçektir. Şehrimizde var olan ve neredeyse tamamı devlet bütçesinden beslenen işletmelerin, Ülkemizin karma ekonomik sistemden vazgeçmesi ve buna bağlı olarak devletimizin özelleştirmeleri sonucu, şehrimiz çalışan nüfus olarak adeta boşalmıştır. Yine özellikle karayolları ve İl özel idaresine devredilen eski adıyla Köy Hizmetlerindeki çalışan sayısı büyük bir düşüş göstermiştir.  Tüm bunlara Tekel, Telekom ve diğer iktisadi işletmelerin özelleştirmeleri, Askeriyenin kadrosunun azaltması da eklenince şehrimiz ekonomik canlılığını iyice yitirmiştir. Üniversitenin öğrenci sayısının yıllara göre artma oranı ve yeni kurulan OSB şehrimiz açısından geleceğe yönelik umut verici gelişmeler olmakla beraber, geçmiş yıllarda verdiklerimizi tam manasıyla karşılamamaktadır. Burada bizlere düşen görev şehrimizde çalışan genç nüfusun artırılması için girişimlerde bulunmaktır. Bu düşünceden hareketle Şehrimize yapılması düşünülen Açık Cezaevinin merkezde ve mevcut cezaevinin yanında olması gerekmektedir.



-Cezaevi ile şehir ekonomisine canlılık gelecek-

Mevcut cezaevinde 300 e yakın çalışan bulunmaktadır. Cezaevi istatistiklerine baktığımızda aylık 5.000 – 8.000 kişi arası ziyaretçi gelmekte bu sayı Bayramlarda 10.000 kişinin üzerine çıkmaktadır. Yapılması Planlanan açık cezaevine 150 kişiye yakın gardiyanın yanı sıra niteliği itibariyle açık cezaevi ‘üretime’ yönelik olduğundan bu rakama yakın öğretici de cezaevinde çalışacak, ziyaretçi sayısı iki katına çıkacaktır. Tüm bu rakamları üst üste koyduğumuzda şehrimiz ekonomisine bir nebze olsun bir canlılık geleceği açık seçik ortadadır.


-Başkentin dibinde susuzluktan ölmek üzereyiz!-

 Şehrimize açık cezaevi istemimiz, bazılarına göre garip ve küçük gelebilir. Anadolu da bir söz vardır; ‘Garibin tavuğu küçük küçük yumurtlar’ diye, Özel sektörün şehrimize bakışı ortadadır. Yer altı kaynakları ve turizm gelirlerimizin ekonomimize olan katkısı yeterli değildir. Şehir ekonomimizin, en büyük patron olan ‘devletimize’ sığınmaktan başka çaresi yoktur.



-‘Kara Göründü’-

Başkentin dibinde yani çeşmenin yanında susuzluktan ölmek üzereyiz. Durgun suda yüzen’kâğıttan kayıklar’ hakkında konuşmak yerine, artık suyun derinliklerini, insanlarımızın gerçek duygularını konuşma zamanıdır. Her türlü siyasi çekişmeden uzak, Kral çıplak diyerek şehir ekonomimizi kurtarmak adına ne gerekiyorsa yapmanın tam zamanıdır. Artık gözcünün ‘Kara Göründü’ diye bağırmasını istiyoruz. Yoksa bu şehirde değil çalışan, yaşayan dahi kalmayacak. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 17:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gazi'den
Gazi'den - 9 yıl Önce

İlimizde yaşanan bu ekonomik sıkıntı, yeteri kadar gelişememe ve durgunluk, Kamu ve Özel kuruluşların İhaleleri yabancılara özellikle Kürt Kökenli firmalara verilmesi 30 MART Mahalli seçimlerinden önce yok mu idi? Başkanım Arkandayız diyenler! Garnizon Şehitliği Şahit. Çankırı,bence kimsenin umurunda değil.Herkes kendi hesabının derdinde.

Mustafa Yolcu
Mustafa Yolcu - 9 yıl Önce

Tespitlere katilmamak elde degil.Demekki Çankiri sahipsiz değil gerçekleri gören gözlerinde olması Çankiri için umut verici.İnşallah bilgi cağını yakalayan İllerden olmamiz dilegiyle.

Nazmi Bezgin
Nazmi Bezgin - 9 yıl Önce

yani çankırının gelişimini eski ile değil çevre illerle kıyaslayacaksın. belediye başkanına stk'lar farkında olmadan başkanlarını açık etmişler

Kara göründü
Kara göründü - 9 yıl Önce

karanın görünmesi iyi birşey. bence şapka düştü kel göründü demelilerdi.

Koftiden
Koftiden - 9 yıl Önce

editör giriş bölümünde stk'ların memlekete bakış açısını güzelce çizmisşin. bugüne kadar neredelermiş. başkan istedi açıklama yaptılar. destekleyelim deriken başkanın ve akpni toz pempe çankrıısınında kof çıktığını ilan ettiler

Yok
Yok - 9 yıl Önce

Gardiyan değil infaz koruma memuru lütfen metnin orasını değiştirin sayın editör

SIRADAKİ HABER

banner304