banner306
banner198

Çankırı'da teröre lanet yağdı!

Çankırı’da Dağlıca ve Iğdır'da meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimiz için yürüyüş düzenlendi

Çankırı'da teröre lanet yağdı!
banner145
Çankırı’da Dağlıca ve Iğdır'da meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimiz için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe AKP'nin katılmasını protesto eden MHP katılmadı.

 

Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği başkanlığında düzenlenen yürüyüşe; STK temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ve yaklaşık 7 bin vatandaş katıldı.

 

Kucaklama taşından başlayıp anıt alanında son bulan yürüyüşte teröre lanet sesleri yükseldi.

Anıt alanında açıklama yapan Şehit Aileleri Dernek Başkanı Gazi Emekli Astsubay Yüksel Teke, “Dağlıca’da yüreğimize ateş düştü. Her taraf kan, kan, her taraf şehit yası, ya bir ana, ya bir dul, ya yetim ağlaması.. İşte bu Türkiye'nin bugünkü manzarası, yetmez mi akan kanlar? Yetmez mi sönen ocaklar? Bu kanı durdurun ya da millet durduracak. Türk milleti bu işe el koyarsa ne Tendürek dağında, ne de Cudi’de başlar. Millet önce meclis sonra sizleri haşlar.” dedi.

Dağlıca’daki operasyonlara da değinen Teke, “Dağlıca yolunun ulaşıma açılması maksadı ile yürütülen operasyonda daha önceden bölücü, hain, PKK'lı teröristler tarafından yol kenarına yerleştirilen 400 kilo patlayıcı nedir bunların amacı, nereden geldi bu patlayıcı, nasıl girdi? Türkiye’ye iki zırhlı araç ağır hasar görmüş araçlarda bulunan 16 asker cayır, cayır yanmış. Ne pahasına olursa olsun terörün üzerine gidilmeli, son terörist kalıncaya kadar mücadele edilmeli." diye konuştu.

 

Fenalık geçiren yaşlı bir kadına sağlık görevlileri müdahale etti. Protesto mitingine gencinden yaşlısına Çankırılıların katılımı yüksek düzeyde oldu.  

 

MHP İL Başkanı Çetin Kapdan bir gün önce ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten'in ev sahipliğinde yapılan basına kapalı toplantıda terörün artmasının sulusu olarak AKP'yi suçlu gördüklerini ve AKP'nin yer alacağı yürüyüşe katılmayacakarını söylediği iddia edildi. MHP aynı gün  saat:19.00'da Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen alternatif yürüyüşle terörü protesto etti.

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 06:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet kerem
ahmet kerem - 9 yıl Önce

hala ayrışma içinde bu mhp liler . apoyu asmayan sizsiniz siz neyin kafasını yaşıyonuz

SIRADAKİ HABER

banner304