banner198

Çankırılı Kadınlardan Mehmetçiğe Destek Mitingi

Kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri önderliğinde bir araya gelen Çankırılı kadınlar Afrin'deki Mehmetçiğe destek için miting düzenledi.

Çankırılı Kadınlardan Mehmetçiğe Destek Mitingi
banner145
Çankırı 'da STK'ların kadın üyelerinin organizasyonu ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 gün önce terör unsurlarını temizlemek amacı ile  Afrin'e yönelik başlattığı operasyonuna destek geldi.

Kadın Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekleri, STK’ların  kadın temsilcileri önderliğinde bir araya gelen Çankırılılar Afrin'deki Mehmetçiğe destek için miting düzenledi.

 

Programa, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,  AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak, Doğu Akdeniz'e ulaşmayı hedefleyen PKK terör kuşağını tamamen engellemek, Fırat Kalkanı Harekatı'nın devamlılığını sağlamak amacı ile, Türk silahlı Kuvvetlerinin(TSK) başlatmış olduğu "Zeytin Dalı Harekatı"nın 18. Çankırılılardan manevi destek geldi.


- Çankırı'dan Zeytin Dalına Destek  -

Çankırılı kadınlar adına basın bildirisini okuyan Memur Sen Çankırı Kadın Kolları Başkanı Mehtap Meydaneri, Zeytin Dalı Harekatı'na manevi destek vermek ve ordunun yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Bugün olduğu gibi tarihte de acıyla bilenen, sabırla yoğrulan, evlatlarıyla sınanan bir milletin kadını olduklarını belirten Meydaneri, "Türk milletinin yüksek varlığına nereden bir tehlike gelecek olsa, işte o vakit biz Türk kadınları, erkeklerinin ve evlatlarının, vatanının ve bayrağının yanında her daim hazır bekleriz." dedi. Vatan müdafaasından asırlar önce nasılsa yine aynı inançla bir olduklarını kaydeden Meydaneri, şöyle konuştu:

"Bir asır önce vatan müdafaasında, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, dün 15 Temmuz'da olduğu gibi, aynı inançla bugün de Afrin’deki Mehmetçiğimiz için bir olduk. Unutulmamalıdır ki bu ülke kadınları çetindir, Anadolu kadını Türk ordusunun doğal askeridir. Bizler, 'Vatan sağ olsun' diyen kınalı kuzular yetiştirdik ve yetiştirmeye devam edeceğiz, Bu vatan uğrunda, ardına bakmadan yollara düşen, şimşek gibi çakan, sel gibi coşan, huduttan hududa sel olup koşan gözü pek evlatlarımız ile gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki Afrin'de de barış, güven ve huzur dolu günler yakındadır." ifadelerine yer verdi.


- Afrin'e Türk Bayrağı Gönderdiler -

Meydaneri'nin konuşmasının ardından minik öğrenciler Tahire İrem Mercan ve Selim Aktaş, Afrin'e gönderilmek üzere dikilen Türk bayrağını Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ergin Yılmaz'a teslim etti. Daha sonra şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim hatimlerinin duası yapıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 02:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304