banner306
banner198

Çankırı’ya ateş düştü!

Konya'nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında F-4 tipi askeri uçak düştü. Düşen uçakta 2 pilot şehit oldu. Kazada şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Çankırı’ya ateş düştü!
banner145

 

Konya'nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında F-4 tipi askeri uçak düştü. Düşen uçakta 2 pilot şehit oldu. Genel Kurmay başkanlığınca kazada şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu duyuruldu.

 

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatı sırasında F-4 askeri uçağı düştü. Genelkurmay Başkanlığı, kazada 2 pilotun şehit olduğunu duyurdu. Konya'da düşen askeri uçakta şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın Çankırı’nın Ilgaz ilçesi Yerkuyu köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Tanış ise Yozgat nüfusuna kayıtlı.

 

NİŞANLIYDI, BU YAZ EVLENECEKTİ

Konya'da F-4 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 2 pilottan Mustafa Delikanlı'nın (34) ailesi, acı haberle yıkıldı. Şehidin Bayrampaşa'da yaşayan ailesinin evine gelen askeri yetkililer, anne Refika Delikanlı ile oğlu Mesut Delikanlı'ya acı haberi verdi. Bu sırada biri askeri olmak üzere iki ambulans da evin önünde hazır bekletildi. Bu arada, İstanbul’da ikamet eden şehidin babası Ilgalı Mehmet Delikanlı, acı haberi alınca rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavisi tamamlanan acılı baba, askeri ambulansla gözyaşları arasında evine getirildi.

 

Ailenin üç oğlundan en küçüğü olan Mustafa Delikanlı'nın şehit düşmesi, yakınlarını da yasa boğdu. Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın nişanlı olduğu, bu yaz düğün yapılacağı öğrenildi. Acı haberi alan yakınları, şehidin ailesinin yaşadığı eve koştu. Şehit pilotun ağabeylerinden birinin yurt dışında olduğu ve haberi alınca Türkiye'ye dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Şehit Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın cenazesi yarın Ataköy Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Hava Şehitliği'ne defnedilecek.

 

 

ŞEHİTLERİN İKİSİNİN ADI DA MUSTAFA

Kazada şehit olan askerlerin Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Hava PilotKurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı olduğu bildirildi.

 

Geçtiğimiz hafta, Malatya'da düşen 2 F-4 tipi askeri uçaklarda, 4 pilotumuz şehit olmuştu.

 

'Uçan tabut' olarak adlandırılan F4 kazalarında 35 yılda 14 pilot şehit oldu. Halen Hava Kuvvetleri'nin envanterinde kalan uçak sayısı ise 13...

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 00:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ilgazlı
Ilgazlı - 9 yıl Önce

Mekanınız cennet olsun kardeşlerim Türk milletinin başı sağolsun

SIRADAKİ HABER

banner304