banner198

Çankırı’ya en çok yatırım yapan bakanım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı’ya en büyük yatırım tutarını gerçekleştiren bakan olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Çankırı’ya en çok yatırım yapan bakanım!
banner145
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 386 milyon lira tutarındaki 20 adet yatırım müjdesi ile Çankırı’ya geldi. Eroğlu, Çankırı’ya bugüne kadar en büyük yatırım tutarını gerçekleştiren bakan olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çankırı'ya yaptığı ziyarette vatandaşlara çeşitli müjdeler verdi. Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'nde konuşan Bakan Eroğlu, "16 Ağustos 2013 tarihinde Çankırı'ya 61 milyon TL'lik 25 proje sözü verdik. Bu sefer gelirken yine müjdelerle geldim ama bu müjdeler çok büyük müjde, 386,50 milyon TL'lik müjde ile geldim. Bu paralar çok isabetli yerlere gitti, biz de bundan çok memnunuz." dedi.

 

Bakan Eroğlu, “Sulanmadık toprak bırakmayacağız. Kırsal yerlerin kalkınması için çalışmalarımız devam ediyor. Çankırı artık sadece tuzuyla değil oluşturulan bal ormanları sayesinde balıyla da meşhur olacak. Bunun için mutlaka marka olmalısınız. Benim büyük bir hayalim vardı; yeşil bir Çankırı. Bunun için büyük bir seferberlik başlattık ve her yeri ağaçlandırıyoruz. Bizim sözümüz senettir. Biz asla tutamayacağımız ya da yapamayacağımız sözleri halkımıza vermeyiz. Güldürcek'ten su getirmek için yapmış olduğumuz çalışma tüm Türkiye'ye örnek oldu ve bir çok ilde bu modeli uyguladık. Artık bir yerden her yere su veriyoruz ve böylelikle maliyetler çok düşük oluyor " şeklinde konuştu.

 Foto galeriye git

Kurşunlu İğdir köylülerinin pankart açıp gölet istemelerine cevap veren Eroğlu” İğdirliler dağıttığımız kitapçıkları okumadınız anlaşılan. İğdir göleti 2015 yatırım planında yer alıyor” dedi.  

 

Bakan Eroğlu, yapılacak projelerin müteahhitleri ile taahhüt sözleşmesi imzalarken, işi erken bitirmeleri için pazarlık yaptı. Yüklenici firma temsilcilerinden projelerin bitişi tarihi için 30 Aralık 2015 saat:18.18’de tamamlanması için söz alındı. Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni, protokol üyeleri tarafından butona basılarak gerçekleştirildi. Eroğlu, daha sonra valilik ve belediye ziyaretlerini gerçekleştirdi.

 

Törene Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, , Daire Amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz meclis çalışmaları nedeni ile ziyarete katılamadı.

 

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER