banner198

Çankırı'yı yağmur değil alt yapısızlık vurdu

Çankırı'da iftara saatler kala aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

 Çankırı'yı yağmur değil alt yapısızlık vurdu
banner145

Çankırı'da iftara saatler kala aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Dakikalar içerisinde şehrin muhtelif bölgelerinde yoldan sel gelirken, yağıştan en çok düşük kotlu bölgeler etkilendi. Her yağışta olduğu gibi lagarlar taştı, baskın ihbarları geldi.

Alt yapının yetersizliği nedeni ile özellikle Buğdaypazarı mahallesi Fuar yolu ve Bahçelievler cami civarındaki ev ve sitelerin bahçelerini su bastı. Ramazan ayı dolayısı ile sinirleri gerilen bazı vatandaşlar yoldan geçen araçların oluşturduğu dalganın tekrar zemin katlarını doldurması nedeni ile tepki gösterdi. Yolun trafiğe kapanmasına rağmen ısrarla sele giren bir otomobil suyun motoru ateşleyen bujilere girmesi ile stop etti. Aracıdan inen sürücü otomobilini itekleyerek suyun ortasından çıkarttı. Kimi araçlarda yoldan geri dönmek zorunda kaldı. Çankırı Postası haber merkezimiz yaşananları canlı yayınla sosyal medya hesabından takipçilerine aktardı.

 


- Ekipler özveri ile çalıştı-
Çankırı Belediye ekipleri motopomplar ve biri büyük biri küçük vidanjör ile su baskınlarının yaşandığı bölgelere müdahale ederek iftar sonrasına kadar yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. İşçiler iftarlarını sel baskını ile mücadele ederken açmak zorunda kaldı.Suların tamamen çekilmesi ile birlikte bazı bölgelerde çamur ve lağım tortuları kaldı.



Aşağıda sel baskınından en çok etkilenen yerlerin başında gelen Çarşamba pazarı, Fuar yolu ve Bahçelievler caminin detay haritası yer alıyor.

 


- Recep Tayyip Erdoğan Parkına çamur aktı-
Selin etkilediği yerlerin başında Esentepeyolu kenarında bulunan Recep Tayyip Erdoğan parkı geldi. Kütüphane hizmeti vermesi amacı ile parkın üzerindeki tepeye yerleştirilen yolcu Uçağının konulduğu  zeminden parka çamur aktı. Belediye ekipleri kepçe yardımı ile çamuru uzun uğraşlar sonucunda parktan temizledi. Esentepe yoluda tepelerden akan çamurun yola akması ile köprüye kadar balçıkla sıvandı.  




- İftar sofrasını su bastı-

Fuar yolunda bulunan Konak Apartman sakinleri de apartman iftarı için hazırlık yaparken yağmura yakalandı. Sofranın bulunduğu alan sularla kaplanırken çevreyi lağım kokusu sardı.

 

- Seyyar satıcı hoparlörden protesto etti-

Minibüsü ile mahallede dolaşan bir seyyar satıcı araç hoparlörünü açarak yaptığı anonsla  Çankırı Belediyesine tepki gösterdi. Alıveriş için AVM'ye giden vatandaşlarda dakikalarca yağmurun dinmesini bekledi.

 

-Acıçay'a 100 metre mesafede-

Öte yandan selin vurduğu bölgenin Çankırı içerisinden geçen Acıçay'a yaklaşık 100 metre mesafede olmasına rağmen  suyun çaya akıtılamaması dikkat çeken bir ayrıntıyı oluşturuyor.  

Çankırı sele teslim oldu!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 20:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emrecan
Emrecan - 7 yıl Önce

çankırı %74 mü almıştı :-)

SIRADAKİ HABER