banner198

Devletin mekanına gazino açtılar

Çerkeş'te İl Özel İdaresi tarafından satın alınarak restore edilen ve kültür dünyasına kazandırılan Fişek Ali Konağı'nın şimdide Gazino'ya çevrildiği ortaya çıktı.

Devletin mekanına gazino açtılar
banner145
Tarihi evleri ile tanınan Çankırı'nın en büyük ilçesi Çerkeş'te İl Özel İdaresi tarafından satın alınarak restore edilen ve kültür dünyasına kazandırılan Fişek Ali Konağı'nın şimdide Gazino'ya çevrildiği ortaya çıktı.

 

İl Özel İdaresinin yöresel yemekler sunmak şartı ile 2011 yılında müstecire kiraladığı mekan, 24.10. 2014 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan ruhsatla içkili mekan haline dönüştürüldü.  Çankırı Postasının 26 Şubat 2016  tarihinde Tarihi konak şimdi içkili mekan!" başlıklı haberi sonrasında İl Özel İdaresi tarafından bira firmasına yaptırılan tabela kaldırıldı ancak  mekanda alkol servisi yapılmasına göz yumulmaya devam edildi.


Ardından mekan 2016 yılının Aralık ayında ilçenin muhtelif yerlerine astığı afişler ile gazino hizmeti vermeye başladığını duyurdu. Çerkeş'te şaşkınlıkla karşılanan afişler sonrasında ise yetkili kurumların tarihi konağın Gazino'ya çevrilmesine seyirci kaldığı iddia ediliyor. Konsematris bayanlarında çalıştığı Mahalle kenarında bulunan mekan  Türk Aile yapısının temeline dinamit atıyor.



-Bakanlık ruhsat verdi-

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müstecire verilen Turizm İşletme Belgesinin alınmasına,  AKP'li bazı Milletvekilinin ön ayak olduğu iddialar arasında yer alıyor. Böylesi mekanlara ruhsat verilmesinin oldukça zor olduğu düşünüldüğünde bu iddia yabana atılmayacak cinsten görülmekte.

 

Çerkeş  sivil mimarisinin önemli eserlerinden olan Fişek Ali Konağı, Çankırı İl Özel İdaresi tarafından sahiplerinden satın alındıkta sonra restore edilerek Çerkeş kültürel mirasına kazandırıldı. Çankırı'nın en eski kasabalarından olan ve Osmanlı döneminin izlerini taşıyan Çerkeş'te, ayağa kaldırılan Fişek Ali Konağı o günden sonra tarih ve kültür meraklılarının uğrak mekanı haline geldi. Çerkeş halkının hizmetine sunduğu konağın içkili mekan haline getirilip belirli bir zümrenin istifadesine sunulmasına tepki gösterdi.

Tarihi konak şimdi içkili mekan!

-Daha ne bekleniyor, kim kolluyor? -

İl Özel İdaresi Konağın işletilmesiyle ilgili hazırladığı sözleşmenin 12. maddesinde yer alan hükümde; mekanda sadece yöresel yemek satışına müsaade ediliyor.  2013 yılında sözleşmesi 10 yıl daha yenilenen mekanla ilgili  yöresel yemek dışında içki satışı ve servisinin yapılması üstüne üstlük Gazino'ya çevrilmesi sözleşmenin 12. maddesine de aykırılık teşkil ediyor. Buna rağmen işletmeye uyarı yazısı gönderilmemesi, sözleşmesinin fesih edilmemesi kafalarda soru işaretleri bırakmakta. Devletin mekanını sözleşmeye aykırı şekilde Gazino'ya çeviren işletmenin derhal Fişek Ali Konağından  tahliye edilmesi gerekiyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2017, 23:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
S.Ali
S.Ali - 7 yıl Önce

çerkeşin göbeğinde bu yapılmaz, yapılamaz pavyon işleteceklerse çıksınlar şehir dışına. ahlaki çöküşün böylesine aleni bir şekilde pervasızca gözler önüne serilmesine muhafazakar ve dindar iktidarın bir diyeceği olmalı.
yöneticilerimiz uyuyormu ?

m.ali
m.ali - 7 yıl Önce

olmaz böyle şey.bir bu eksikti.çerkeş halkı bu işi engelleyecek.çerkeşte olmaz.her yanı cami ilçemizin...

busra
busra - 7 yıl Önce

Kimsenin ses cikarmadigina göre herkes memnun demekki

nuray
nuray - 7 yıl Önce

Çerkes te olmayan şey deyıl ya

fk
fk - 7 yıl Önce

millet vekili kim acaba

Sdemir
Sdemir - 7 yıl Önce

E ne var bunda? Size ne milletin yaşam tarzından.

Misafir
Misafir - 7 yıl Önce

Sayın Merhum Yazıcıoğlu Tokat valiliğine atandığında içki içilen yerlere sınırlama getirir. Vatandaş uyma mecburiyetinde ancak şehir ’in dışında bir yerin içki verdiğini duyar tebdili kıyafetle oraya gider o mekâna yaklaştığın da arabasından iner şoförüne yarım saat sonra gelmesini söyler kendisi yayan mekâna ulaşır bir masaya yerleşir. Garson gelir ne alırsınız efendim der bir 70 lik rakı ister garson ihtiraz eder hiç olmasa 35 lik olsun der olmaz deyince neden der Garson duymadın mı Tokat’a bir vali gelmiş ya duyarsa senin de benimde anamızı ne yapar bilmem der. Ne ise yemeğini yemeye başlar Vali arabası kapının önüne gelir. Garson koşarak gelir beyefendi demedim mi işte vali geldi. Çankırı’ nın Çerkeş’i birde Vekilde olayın içinde ise parti teşkilatı olayın dışındadır. Ankara da bir Reis Vali bey ilgilenmese Reis ne yapsın

Fahri Tabakçıoğlu
Fahri Tabakçıoğlu - 7 yıl Önce

alan razı,satan razı hem çerkeş basini bu işe yol vermiş zaten

SIRADAKİ HABER