banner198

Düşünce İstasyonları Osmanlı'nın "Dibacesi"nden start aldı!

ÇAYASAD Düşünce İstasyonları projesinin ilk ayağı Bursa'da başladı.

Düşünce İstasyonları Osmanlı'nın
banner145
Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD) Düşünce İstasyonları projesinin ilk ayağı Bursa'da başladı.

 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının desteklediği proje, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun da desteğini aldı.

 

Yeşil'de hünkar Köşkünde heyetle buluşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Bu güzel projeye Bursa ile start verilmesi bizleri memnun etti. Güzel Bursa'mız hem Osmanlının kuruluşuna ev sahipliği yapmış, hem de bizim medeni yetimizin, kültürümüz köklerinin olduğu ve medeniyetimizin şekillendiği bir ildir. Gideceğiniz Balkanlarda ki her Osmanlı şehri de bu anlamda biraz Bursa'dır. Bursa Keçiçizade'nin ifadesiyle Osmanlının da 'Dibacesi'dir. Yani başlangıcıdır, ön sözüdür” dedi.

YOLCULUĞUNUZ HAYIRLI OLSUN"

"Geleceğimizin aydınlık yüzlerini burada ağırlamaktan memnunuz" diyen Karaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah yarınlarda Ülkenize, memleketinize, ailenize, dininize faydalı insanlar olursunuz. Bu sosyal projenin hedefi de budur. Dünya insanlığı adına, iyi ve kaliteli insan yetiştirmeye ihtiyacımız var. Bizlere düşen sizlere imkan sunmak, sizlere düşende bu imkanları iyi değerlendirmek. İçişleri Bakanlığımız inanıp destek olduğu ÇAYASAD (Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Demeği) Düşünce İstasyonları projesinin sizlere her durakta katacağı önemli payeler olacak. Ben bu yolculuğun hepiniz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

TÜRKİYE'DE 5 ŞEHİR, BALKANLARDA 4 ÜLKEYİ İÇEREN BİR PROJE

Avrupa'da genç nüfusun en fazla olduğu ülkelerden birisi olan Türkiye'de gençliğin kendi medeniyetini, değerlerini tanıma öğrenme ve yaşatmayı amaçlayan proje, Türkiye'de 5 şehir ve Balkanlarda Üsküp, Makedonya, Kosova ve Saraybosna gibi 4 ülkeyi bu tanıma anlamında içerisine alan 1 yıllık bir proje. Gençlerimizi her şehirde farklı bir medeniyet değerimizden biriyle buluşturmayı amaçlayan proje, Bursa'ya da Osmanlı'nın Kuruluş şehri olması sebebiyle yer verdi. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER