banner198

Eski Genekurmay başkanının köyünü sel vurdu

Eski Genelkurmay başkanlarından Orgeneral İsmail Hakkı Karadayının köyü olan Çankırı’nın Merkez Karadayı köyünde son yağışlarla gelen sel köyü balçık ve çamur deryasına buladı.

Eski Genekurmay başkanının köyünü sel vurdu
banner145

Eski Genelkurmay başkanlarından Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın köyü olan Çankırı’nın Merkez Karadayı köyünde son yağışlarla gelen sel köyü balçık ve çamur deryasına buladı.

Köydeki on beş hanenin alt katları, avlu ve ahırlarını sular altında bırakan sel baskınında ölen ya da yaralanan olmazken köyde büyük oranda maddi hasar meydana geldi.

Baskın sonrasında hiçbir yetkilinin kendileriyle ilgilenmediğini ve köyü kendi kaderine terk ettiğini belirten Karadayı’lı köylüler, kışlık yakacakları başta olmak üzere hayvanların samanı, tarladan hasad edilen tonlarca buğday ve tohumluk buğdayın sular altında kaldığını ifade ettiler.

Çaresizliklerini dile getiren vatandaşlar ihmalkârlığın kurbanı olduk. Bundan üç ay önce bütün köylü dilekçeyle menfezlerin büyütülmesi ve kanalın temizlenmesi için başvuruda bulunmuştuk. Başvurmamıza rağmen hiçbir resmi kurum yetkilisi gerekli önlemleri almadığın ve göz göre göre milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldiğini söylediler. Bu sorumsuzluğun bir cezası olmalı diyen köylüler, buraya ilk gelen kişi sizsiniz, bizlerin sorunlarına tercüman olduğunuz için teşekkür ediyoruz dediler.

Gözgöre göre felaketin geldiğini ifade eden köylüler eğer önlem alınsaydı bu felaket yaşanmamış olacaktı. Şu iki menfezin genişletilmesi bu kadar zor mu insan hayatı bu kadar ucuz mu diyerek adete isyan ettiler.

Köye hiçbir devlet yetkilisi gelmedi

Köye Jandarma dışında hiçbir yetkilinin uğramadığını söyleyen selzedeler, evlerimiz kerpiç olduğundan gece çökme riskine rağmen başka kalacak yerimiz olmadığı için evde kalmak zorunda kaldık. Ahırlarımızı sel suları ve çamur bastığı için hayvanlarımızı daha yüksek kesimlerde oturan komşularımızın ahırlarına bağladık diye konuştular.

Bu köyden Genelkurmay Başkanı çıkarttık

Eski Genelkurmay başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın dedesiyle kendi dedesinin amca çocukları olduğunu söyleyen Satılmış Karadayı ise bu köyden Genelkurmay başkanı çıkarttıklarını ama köye hiçbir yetkili kurumun sahip çıkmadığını ifade etti.  Hiçbir yetkili gelip sorunlarımıza çözüm üretmedi diyen Karadayı,” Çankırı’nın en büyük merkez köyü burası üç yıldır sel gelen kanallara kepçe sokulmadı. Dilekçe vermemize rağmen ne gelen var ne giden. Şu anda 40 ton ekinim ve hayvanlara verdiğim samanım çamurun içinde” dedi.

Talihsizlikler peşini bırakmadı!

Selde evini baskından son anda kurtaran Ramazan Bulut ise İstanbul’da da sel baskınına yakalandığını ve işten çıkartılınca baba ocağına dönmek zorunda kaldığını ama talihsizliklerin burada da yakasını bırakmadığından yakındı. Ailesinin geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Ramazan Bulut ve çocukları tüm olumsuzluklara rağmen objektiflerimize böyle poz verdi.

Yetkililer nerede

Yaklaşık 3000 dekarlık arazi çamur ve balçıkla kaplanırken Başta köy mezarlığı olmak üzere Hapisler deresi civarındaki evlerin tamamında maddi hasar meydana geldi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER