banner198

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Çankırı'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Çankırı'da
banner145
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref  Fakıbaba, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere  Çankırı'ya geldi. Fakıbaba; çiftçiler, çobanlar ve tarım çalışanları ile de toplantı yaptı.

 

Sabah saatlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde Vali Hamdi Bilge Aktaş ile protokol mensupları tarafından karşılanan, Bakan Fakıbaba 'ya Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ile Muhammed Emin Akbaşoğlu , İGM Başkanı Ruhi Şeker ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Genel Müdürler, Genel Müdür Yardımcıları ve diğer yetkililer de eşlik etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ziyaretinin ardından İl ve İlçe Müdürlüklerinin personelleriyle toplantı gerçekleştiren Fakıbaba, toplantıdan sonra Çankırı İli Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Koç Otel'e geçti. Burada Çankırılı çiftçilerin, STK temsilcilerinin ve vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Fakıbaba Türkiye'de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ile ilgili yaptıkları çalışmalar ve yeni projeler hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

 

Aynı toplantıda konuşan Çankırılı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Bakan Fakıbaba 'yı Çankırı'da ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını ifade ederek, "Özellikle Bakanımızın personelleriyle istişare toplantısı yapması çalışma verimliliği açısından çok önemli bir durumdur. Bu toplantıyı gerçekleştiren Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kendilerini Çankırı'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

 

Çankırı'da bulunmaktan dolayı memnun olduğunu ifade eden Fakıbaba ise "Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Aranızda olmaktan çok memnunum. Arkadaşlarımız çok değerli çalışmalar yapmışlar. Hepsinden Allah razı olsun. Daha başarılı çalışmalar yapmak için sahada olmamız gerekiyor. Yeni projelerimiz var. En hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlamalıyız. Tarım Bakanlığı çok çeşitli bir bakanlık. Özellikle genç düve sayısının ve hayvan sayılarının arttırılması gerekir. Yaptığımız çalışmalarla anaç koyun ve düve sayılarını arttıracağız. Bu çalışmalar belirli bir zaman alacak ama çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Çankırı'ya yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan dolayı Sayın Valimize, Milletvekillerimize ve diğer yetkililere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakan ziyaretinde Şehremini protestosu


- Bakan Fakıbaba, Çankırı Valiliğinde -

 

İstişare toplantısının ardından Bakan Fakıbaba, Çankırı Valiliğini ziyaret ederek, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş'ın makamına geen Fakıbaba, Çankırı'da tarım ve hayvancılığa dayalı projeler ve yapılacak çalışmalar hakkında genel bilgi aldı. Ziyaretin sonunda Vali Aktaş, Fakıbaba'ya Çankırı kaya tuzundan yapılmış tuz lambası hediye etti.





-  Fakıbaba hayvan işletmelerine ziyaret -

Dr. Ahmet Eşref  Fakıbaba, Çankırı'daki programından sonra Merkez Germece köyüne gitti. Köyde Köy Muhtarı, İhtiyar Kurulu Üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Fakıbaba ve protokol mensupları Köy Muhtarı Cemal Çelik'e ait küçükbaş işletmeyi inceledi.

 

Çankırı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından alınan 2 adet hizmet aracı Bakan Fakıbaba ve Protokol mensupları tarafından hizmete açıldı. Daha sonra Karaşeyh köyünde bulunan büyükbaş işletmeye giden Fakıbaba, incelemeleri ardından Ankara'ya hareket etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 05:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304