banner198

Hasa Sopacı Çerkeş küllerinden doğuyor!

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı Çerkeş’te yaşanan değişimi “Çerkeş küllerinden doğuyor” cümlesi ile dile getirdi. Sopacı, “Çerkeş’te Ak Partili Hasan Sopacı’nın göreve gelmesi çok büyük bir şans. Çerkeş’i Allah korumuş. Yoksa belediye birkaç yıla kalmaz iflas ederdi” dedi.

Hasa Sopacı Çerkeş küllerinden doğuyor!
banner145

 Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı Çerkeş’te yaşanan değişimi “Çerkeş küllerinden doğuyor” cümlesi ile dile getirdi. Sopacı, “Çerkeş’te Ak Partili Hasan Sopacı’nın göreve gelmesi çok büyük bir şans. Çerkeş’i Allah korumuş. Yoksa belediye birkaç yıla kalmaz iflas ederdi” dedi.

 

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e çarpıcı açıklamalarda bulunan Ak Partili Belediye Başkanı Hasan Sopacı, göreve geldiği günden itibaren ilçede tasarruf ve yatırım hamlesi başlattıklarını belirterek gece- gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.  

 

“Çerkeş için Ak Partili Hasan Sopacı’nın göreve gelmesinin çok büyük bir şans olduğunu vurgulayan Sopacı, ” Çerkeş’i Allah korumuş! Yoksa belediye birkaç yıla kalmaz iflas ederdi” şeklinde konuştu.  

Tek derdimiz Çerkeş’i ayakları üzerine doğrultmak

Göreve gelir gelmez kucağında 17 milyon lira borç bulduğunu belirten Sopacı, ” Ortada yıkılmış bir Çerkeş var! Şu an tek derdimiz Çerkeş’i ayakları üzerine doğrultmak” dedi.  

Çerkeş’te belediyenin üç banka hesabına da haciz konulduğunu, en son memur -işçi maaşlarını haciz edilemez kararı ile kaldırttıklarını anlatan Sopacı, “Daha önceki belediye başkanımız hizmet alım yöntemi ile çalıştırdığı 56 işçinin 8 aylık maaşlarını ödememişler. Biz bu sekiz aylık maaşın 7 aylık kısmını üç ay gibi kısa bir zamanda ödedik. Bu işçilerin 7 aylık maaşını bir yerden tek kuruş ekstra para gelmeden kendi gelirlerimiz ve yaptığımız tasarruflarla ödedik. Kalan bir aylık borcumuzu ödediğimizde bu borçtan da kurtulacağız” şeklinde konuştu

.

Birde şirketlerin alacağı var!

Çerkeş Belediyesinin şirketlere bir sürü borcu olduğunu onları da tamamen anlaşma ile ödedikleri söyleyen Sopacı, “ Mesela belediye sendikasına 20 yıldır para ödenmemiş. Sendika ‘gelin anlaşalım icraya vereceğiz’ demiş ama ilgilenen olmamış, kızmışlar ve icraya vermişler.  520 bin lira belediye sendikasına borcumuz var.  Onun parasını da biz ödeyeceğiz. Bütün bu meseleleri kucağımızda bulduk. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Takdir edersiniz ki bunlar çok kolay işler değil!” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de su saatinden ücret almamış tek belediyeyiz

Bir araştırma yaptığını ve Türkiye de su saatinin ücretini belediyelerin abonelerinden aldığını ancak tersine durumun Çerkeş Belediyesinde yaşandığının altı çizen Sopacı “Belediye su saatlerini almış ama abone olan vatandaşlardan ücretini almamış. Firmadan 4 bin 500 saat alınmış, firma gelmiş alacakları ödenmediği için sayaçların 1000 tanesini geri almış. Biz göreve gelene kadar firmaya yaklaşık 100 bin lira ödemede bulunmuşlar. Firma yetkilileri kalan 800 bin lira alacağı için hacze geldiler. Onlarla da anlaştık ve protokol imzaladık. İkna oldular şuan 600 bin lira ödeyerek 2015 Mart sonu itibarı ile bu borcumuzdan da kurtulacağız. Böyle öteleyerek ve bir kısmını ödeyerek alacağı olan insanlarla yaptığımız anlaşmalarda %20 ile %100 oranında indirim yaptırıyoruz. Verdiğimiz sözlerimizi de tutuyoruz. Tuttuğumuz içinde alacaklılarımız güveniyor ve anlaşma yoluna gidiyor” dedi.

 

Son olarak yapılan bütün satın almaları peşin ve pazarlık yaparak aldıklarını söyleyen Sopacı,” Eskiye nazaran %100 ile %200 arasında indirimle alıyoruz. Bunlar tabi hepsi tasarruf. Büyük sıkıntı yaşıyoruz ancak bu sıkıntıları el birliği ile hep beraber aşacağız. Çünkü halkımızın inanılmaz bir teveccühü ve desteği var. Bu desteklerle ben bu sıkıntıları aşacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

İlk işimiz halkımızı çukurdan kurtarmak!

İlçedeki bozuk yol sorununa değinen Sopacı, “Yol konusunda çok ciddi bir çalışmamız var. İlk işimiz inşallah halkımızı çukurlardan kurtarmak. Yollarımızı sıcak ve soğuk olmak üzere 25 kilometre uzunluğunda asfaltlıyoruz. Bozuk yolların büyük kısmını sezon bitmeden asfaltlayacağız” dedi.

 

Borcumuz varken Festival yapmak doğru değil!

“Şu an Çerkeş’in küllerinden yeniden doğduğunu”  belirten Sopacı, Çerkeş Pir-i Sani Hazretlerini anma ve Hayvancılık Festivalinin yapılması fikrini ortaya atan ilk kişi olduğunu ancak çok büyük sorunlar ve 17 milyon liralık borç varken festival yapmayı doğru bulmadığını dile getirdi. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 17:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
suat
suat - 10 yıl Önce

işine bak başkan böyle sözler söyleyrek konuyu başka yerlere götürme.

çankırılı
çankırılı - 10 yıl Önce

Başkana görevinde başarılar. Fakat şunu anlamadım. % 100 ile % 200 arasında indirim almak demek bedava ile bir de üstüne para almak arasında olmuyor mu? Yani ölçülü atmak gerek. Eski başkanın arkasında hükümet yoktu.

SIRADAKİ HABER