banner198

İGM Başkanı Ruhi Şeker 73 gün sonra tahliye edildi!

FETÖ'nün iradesi dışında Bylock tuzağına düşürdüğü kişiler arasında yer alan İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, 73 gün sonra özgürlüğüne kavuştu.

banner145

FETÖ'nün farklı uygulamalar ile iradesi dışında Bylock tuzağına düşürdüğü  kişiler arasında yer alan İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, 73 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Cezaevi önünde toplanan Ruhi Şeker’in ailesi, yakınları AK Partililer ve çok sayıda vatandaş, Şeker’in çıkmasıyla sevinç gözyaşlarına hakim olamadı. Alkışlar eşliğinde cezaevinden çıkan Şeker ile birlikte 11 kişi kumpas kurulduğunun anlaşılması üzerine Çankırı E- Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye edildi.


Soğuk havaya rağmen cezaevi önünde toplanan yüzlerce kişi tahliyeleri sabırsızlıkla bekledi.  Saat 16.55'de kapı önünde gözüken Şeker, alkışları eşliğinde karşılandı. Herkesle tek tek sarılan Şeker ve yakınları duygusal anlar yaşadı.  

Meclis Başkanvekili Alaattin Demir, ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunarak Şeker’e sarıldı ve "Emaneti aslına teslim ediyorum” dedi.



Basın mensuplarına açıklamada bulunan Şeker, üzerine yüklenen yaftanın kaldırılacak gibi olmadığını  ancak bu duruma hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine olan sarsılmaz inançla dayandığını ifade etti. Bu zorlu süreçte ailesi, dostları ve bütün Çankırı insanın arkasında durduğunu vurgulayan Şeker, "Fetocu olmadığımı bile bile, beni fetocu tayin edip KOM da ziyaret eden il başkanımı fetocuları himaye etmekle suçlayanlar şimdi ne durumdadır bilmiyorum ? Hepsi müfteridir. Çünkü en ağır itam vatan hainliği ithamıdır. Bizim toprağımızdan hain çıkmaz, hele hele bizden hiç çıkmaz! Dolayısı ile dediğimiz gibi yaşanacak çile varmış, yaşadık elhamdülillah. Anlımızın akıyla da çıktık. Allah inşallah herkesi böylesi ithamlardan, böylesi yaftalardan muhafaza eder." dedi.


Şeker, basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu:

"Bilindiği gibi Bylock suçlaması ile 30 Mayıs 2017 tarihinde göz altına alındım. Ertesi gün savcılık soruşturmasından sonra serbest kaldım. Daha sonra 22 Temmuz 2017 tarihinden sonra hakkımda Çankırı Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 17 Ekim 2017 görülen duruşma neticesinde tutuklandım. 73 gün sonra  Elhamdülillah özgürlüğümüze kavuştuk. Tutuklandığımda, dava açıldığında bütün dostlarım, bütün Çankırı arkamdaydı, arkamda durdu ben bunu biliyorum. Allah hepinizden razı olsun, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."




-İnanılır olmak güzel bir duygu-

"İnanılır olmak ,güvenilir olmak çok güzel bir duygu" diye konuşan Şeker, " Bana bu duyguyu yaşattınız, Allah bin kere razı olsun. Buraya kadar işinizi gücünüzü bıraktınız, gerek içerde yatarken beni mektupla arayan Sefa can kardeşime özellikle teşekkür ediyorum. Hepinizden selamlar alıyorduk bu insana tabi ki bir güç veriyor."diye konuştu.


- Cezaevinde soluyacak hava, yiyecek ekmeğimiz varmış -

Sözlerini sürdüren Şeker, "Ama hepiniz biliyorsunuz ki insanız, Rabbim bizi dünyaya gönderirken sadece iman ve amel noktasında serbest bırakmıştır, gerisi kader çizgisidir. Rabbim böyle bir kader tayin etmiş. Cezaevinde de soluyacak hayamız, yiyecek ekmeğimiz, rızkımız varmış, bir şekilde buraya geldik." şeklinde konuştu.

 

- Şehit ve gazi ailelerinin yanında mağduriyetten söz etmekten haya ederim -

Hayatı boyunca FETÖ örgütüne karşı durmuş bir kişi olarak; kendisi gibi insanların  böyle ithamlarla suçlanmasının fetö ile mücadeleyi sulandırdığına dikkat çeken Şeker, "Mağdur kelimesini kullanmıyorum, ben şehit ve gazi ailelerinin yanında mağduriyetten söz etmekten haya ederim. Bu hain örgüt, en çok şehit ailelerini, gazi ailelerini mağdur etmiştir. Ben onlardan tekrar tekrar özür diliyorum, haklarını helal etmelerini istiyorum." dedi.


Şeker ile birlikte tahliye olan AK Parti eski Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi  Habib Akkaya'da yaptığı kısa açıklama ile duygularını ifade etti. Akkaya, "Başkanıma katılıyorum ,başkanım izah etti. Söyledikleri adalet elbet bir gün tecelli ediyor. Tüm masumların rabbim yardımcısı olsun. Biran önce masumların özgürlüğe kavuşması için dua edelim hep birlikte" dedi.



Habib Akkaya'nın ardından konuşmasını sürdüren Şeker, " Habib kardeşimle 73 gün aynı koğuşta beraberdik.  Bir tane yerel site "İkisi de Bylockcu, İkisi de Ak Partili, Biri İçerde Biri Dışarıda" şeklinde başlık atmıştı. Sonra bizi içeriye aldılar. Biz kader birliği yaptık, 73 gün bir abi kardeş gibi geçindik. Kardeşim partiden ihraç edilmiş diye duydum, ne derece doğru bilmiyorum. İnşallah itibarının iadesini istiyorum kardeşim adına" diyerek Akkaya'ya sahip çıktı.


Bundan sonra siyasi faaliyetlerine kaldığı yerden devam edeceğini ifade eden Şeker, "Parti büyüklerimize bizi sahiplendikleri için ayriyeten teşekkür ediyorum. Omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz, bu memleketi hainlerin eline bırakmayacağız inşallah" vurgusunda bulundu.



Şeker daha sonra cezaevinden ayrılarak araç konvoyu eşliğinde yaşadığı Kurşunlu ilçesine hareket etti.  Çankırı şehir içi geçişinde klaksonlar çalan konvoyda, açılan araç camlardan Türk bayrakları dalgalandırıldı.  





Şeker'i karşılamaya gelenler arasında İl Genel Meclis Başkan Vekili Aladdin Demir, İl Genel Meclis Üyeleri Alaattin Kahyaoğlu, Abdulkadir Şimşek,  Mahir Özdemir, Enver Güngörmüş,  Ak Parti İl Yönetim Kurulu eski ve yeni üyeleri,   Türk Büro - Sen Şube Başkanı Metin Memiş, Ensar Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Darendeli dikkat çeken isimler arasında yer aldı.










Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 05:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER