banner198

İGM ve Üniversite bilimsel işbirliğine hazırlanıyor

İl Genel Meclisi ve Üniversitenin bilimsel alanda işbirliği yapması adına prensipte kararına varıldı.

İGM ve Üniversite bilimsel işbirliğine hazırlanıyor
banner145
Çankırı İl Genel Meclisi Heyeti, Ruhi Şeker başkanlığında  Uluyazı kampüsüne çıkarak göreve yeni atanan Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı ile tanıştı. Görüşmede İGM ve Üniversitenin bilimsel alanda işbirliği yapması adına prensip kararına varıldı.

İlin ve üniversitenin sorunlarının değerlendirildiği ziyarette, Çankırı Belediyesi sınırları dışındaki sorunlar ve arazi kullanım kararları üzerine konuşuldu. Vilâyetin yaz aylarında nüfus artışı nedeniyle meydana gelen su ihtiyacı üzerine istişarelerde bulunuldu. Bu bakımdan üniversite olarak bilimsel çalışmalar yapılabileceği, demografik yapının incelenebileceği, yerleşim yeri kayıtları konusunda hukuki ve istatistiki çalışmalar yapılabileceği ifade edildi.

Çankırı'ya yapılması planlanan şehir hastanesi için üniversite ile ortak çalışmalar yapılabileceği değerlendirildi. Üniversitenin şehir ile bağlantısının güçlendirilmesi için ise yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.


Ziyarette, üniversitenin Çankırı'nın tabiat harikası millî parkı Ilgaz Dağı ile ilgisinin artırılması, bu hususta İl Genel Meclisi ile dayanışma içinde bulunulması gerekliliği de konuşuldu.

Vilâyetin gelişim çizgisi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin de bu sürece vereceği katkılar üzerinde istişare yapıldı.


Samimi ve karşılıklı diyalog içinde geçen ziyaret, Çankırı'mızın gelişmesi ve üniversitenin bu konudaki muhtemel katkıları konusunda katılımcılarda heyecan uyandırdı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 02:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER