banner198

Ildızım'ın 124 yıllık hasretini bakan dindirdi!

Ildızım'ın 124 yıllık hasretini bakan dindirdi!

banner145
1899 yılında yapılması planlanan fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen Korgun Ildızım Göleti'nin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katıldığı toplu temel atma ve açılış töreninde atıldı.

 

Toplu açılış ve temel atma töreninde Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nu pankartla karşılayan Ildızım Köyü sakinleri Eroğlu'na Osmanlı döneminde kalan su meselelerinin çözülmesi için teşekkür etti.

 

Ildızım Köyü kalkındırma Vakfı Başkanı Abdulkadir Ordu, “Osmanlı döneminde köy heyeti dilekçe yazıp dönemin Dahiliye Nazırlığını köyde tatlı su bulunmaması nedeni ile suların toplandığı boğazın önüne bent yapımlı için yetersiz kalan meblağın Padişah tarafından karşılanmasını bir dilekçe yazıp istemişler. Fakat o gün ki imkanlar ve şartlar bu talebin gerçekleştirilmesine izin vermemiş. Yüzyılı aşkın bir süredir bir türlü gerçekleştirilmeyen göletin temelinin bugün atılacak olması bizleri çok sevindirdi. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ve emeği geçen herkeze çok teşekkür ederiz.” dedi.

 

Bakan Eroğlu, "115 yıllık bir gecikme sonrasında bugün göletimizin temelini atıyoruz. Gecikmeden dolayı bizden öncekiler adına sizlerden özür diliyorum” dedi.

 

Bakan Eroğlu, Korgun Demirçevre Göleti olan proje ismini, Ildızım Göleti şeklinde değiştirilmesi için salonda oylama yaptı. Teklif oybirliği ile kabul edildi.

Bakan Eroğlu Ildızımlıların bent yapılması için Dahiliye nazırlığına gönderdikleri Osmanlıca belge ile objektiflere poz verdi.




 

Foto galeriye git

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ILDIZIM VAKFI
ILDIZIM VAKFI - 9 yıl Önce

Baskanin ismi yanlis Abdulkadir ordu duzeltirseniz sevinirim

Hasan Tekin
Hasan Tekin - 9 yıl Önce

VAKIF Başkanını ismi dogruya neyi düzeltecekler

SIRADAKİ HABER