banner198

Çankırı'nın yeni valisi Hamdi Bilge Aktaş'ı tanıyalım!

Çankırı'nın yeni valisi Hamdi Bilge Aktaş'ı tanıyalım.

Çankırı'nın yeni valisi Hamdi Bilge Aktaş'ı tanıyalım!
banner145

Hükümet  tarafından yayınlanan valiler kararnamesi ile Çankırı Valisi Mesut Köse'nin merkeze alınması gündeme damgasını vurdu. Ancak  Çankırı'ya vali olarak atanan Akdeniz KaymakamHamdi Bilge Aktaş'ta bir o kadar sıra dışı bürokrat olarak karşımıza çıktı.

Mersin'in 2008 yılında kurulan 276 bin 58 nüfusu ilçesi Akdeniz Kaymakamlığı görevini yürüten Hamdi Bilge Aktaş'ın, 6 aydır Belediye Başkanlığı görevini de yürüttüğü öğrenildi. PKK yandaşlarının yoğunlukta olduğu bir ilçede görev yapan Aktaş, bölücü terör örgütü üyeleri ile etkin bir şekilde mücadele etti. Aktaş, imara aykırı şekilde Adanalıoğlu Mahallesi kumsallarına inşa edilen kaçak yapıları yıkması ile tanınıyor. Belediyeye atanması ile bir çok soruna el atan Aktaş, oldukça kozmopolit bir bölgede çalıştı. 


Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre; Bilge Aktaş, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca 18 Aralık 2016 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında hakkında "PKK/KCK terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla gözaltı kararı verilen Fazıl Türk'ün görevden alınması ile Akdeniz Belediyesi’ne kayyım olarak atandı. Altı aydır ilçenin belediye başkanlığı görevini de yürüten Aktaş, çok dilli tabelaları kaldırması ile gündeme gelmişti. 

 


Hamdi Bilge Aktaş kimdir?

Hamdi Bilge Aktaş,1962 yılında Erzincan Refahiye’de doğdu. İlkokulu Refahiye'de okuduktan sonra 1973'te İstanbul'a yerleşti. Ortaokulu ve Liseyi İstanbul Suadiye Lisesinde bitirdikten sonra 2 yıl İTÜ Maden Fakültesinde okudu.

Daha sonra gittiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1987 yılında bitirdi. 1990 yılında Kaymakamlık mesleğine girdi.

 

Akdeniz'den önce sırasıyla Ordu-Gülyalı, Bayburt-Aydıntepe, Sivas-Yıldızeli, Düzce-Kaynaşlı, Rize-Pazar ve Yalova - Termal ilçelerinde görev yaptı.

 

Aktaş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Çankırı Valisi Mesut Köse merkeze alındı

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 08:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necati okladeresi
Necati okladeresi - 7 yıl Önce

Hayırlı olsun memlekrtime yeni görevinde başarılar dilerim

Hüseyin Yıldız
Hüseyin Yıldız - 7 yıl Önce

Korkak vali istemiyoruz. Geçmiş bilgisine baktigimizda yeni vali iyi gibi.

Kamış köyü
Kamış köyü - 7 yıl Önce

Yeni valimize HAMDİ BİLGE AKTAS beyefendiye görevinde başarılar dileriz Çankırı için hayırlı olsun YONETİM KURULU

ALİ KELEŞ
ALİ KELEŞ - 7 yıl Önce

Yeni gorevinizde başarılar dilerim ÇANKIRI miza hoş geldiniz

Baris karahasan
Baris karahasan - 7 yıl Önce

Memleketimize hayirlisi olmasi dilegiyle...

Muzaffer DEMİR
Muzaffer DEMİR - 7 yıl Önce

Yani VALİMİZE İlimize HOŞ gelmiş şehrimize,ilçelerimize ve köylerimize Sosyo Ekonomik anlamda katkısı olacağı düşüncesi Başarılar diliyorum

Nevzat sezer
Nevzat sezer - 7 yıl Önce

Valimiz çankırımıza hayırlı ugurlu olsun dolu dolu kaymakamlık ardından belediye başkanlıgı yapmış belki toki işini çözer kiralar düşer bide ketsel dönüşüme de bi el atar inşAllah şimdiden çankırı için hayırlı olsun

Şabanözü Karahacı köyü Der.
Şabanözü Karahacı köyü Der. - 7 yıl Önce

İlimize yeni atanan valimiz HAMDİ BİLGE AKTAŞ beyefendiye hos geldin der basarilar diliyoruz


SIRADAKİ HABER