banner198

Kamu-Sen İl Başkanı Ayhan'dan zehir zemberek açıklama!

Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı İsmail Ayhan, Yenikapı Ruhu'nun Çankırı il sınırlarına girince Yandaşkapı Ruhu’na çevrildiği iddiasında bulundu.

Kamu-Sen İl Başkanı Ayhan'dan zehir zemberek açıklama!
banner145
Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı İsmail Ayhan, " Yenikapı Ruhu Çankırı il sınırlarından içeri girdikten sonra Yandaşkapı Ruhu’na çevrildi" diyerek İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına yapılan atamayı sert bir dille tepki gösterdi. 


15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında AKP ile  MHP arasında başlayan yakınlaşma, adete gizli bir ittifaka dönüştü. Yeni kapı Ruhu şeklinde nitelendirilen birlikteliğin Çankırı sınırlarında Yandaş kapıya dönüştüğünü aktaran  Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı İsmail Ayhan, Eğitim-Sen Şube yönetim kurulu üyesi Arif Kırkpınar'ın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atamasını bir vurdum duymazlık örneği göstererek kabul edilemez bulduklarını ifade etti.

 

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, İl Başkanı Celal Kaman'a seslenen Ayhan, " Bundan sonra tercih sizin: Çankırı’mızda Yenikapı Ruhu’nu ihdas ederek huzuru mu tesis edeceksiniz; yoksa Yandaş kapı Ruhu anlayışıyla kamu çalışanlarını ve halkımızı ayrıştırıcı tutumlarla siyaset yapmaya devam mı edeceksiniz?" diye sordu.

- Yandaş kadrolaşma devam ediyor -

Arif Kırkpınar ismine neden karşı olduklarını aktaran Ayhan, "Daha önce yıllarca bir yandaş sendikanın şube başkanlığını yapan şahıs İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini ifa etmiş ve bu görevi süresince takındığı ayrımcı tavırlar nedeniyle ilimizde eğitim çalışanları arasında huzursuzluğa neden olmuş, kullanmış olduğu inisiyatiflerle çalışanları ötekileştiren ve ayrıştıran tutumlarıyla büyük sıkıntılara neden olmuştu." ifadelerini kullandı.

Ayhan, "İşte bu tecrübeden hareketle, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde boş bulunan müdür yardımcılığına yapılacak atamayla ilgili siyasi parti il başkanları ve milletvekiliyle görüşmeler gerçekleştirmiş, sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu liyakat hassasiyeti ve Yenikapı Ruhu olarak adlandırılan yeni dönem anlayışı çerçevesinde eğitim çalışanlarını kucaklayacak bir irade talep etmiştik. Bunun gerçekleştirilmesi halinde hem Çankırı’mızda yıllardır sadece belli bir grubun memnuniyetini esas alarak diğer her kesimi rahatsız eden alışkanlıkların sonlandırılacağına dair bir ümit oluşturulacağını, eğitim çalışanları arasında iş barışının sağlanacağını ve hem de çalışanlar nezdinde idareye karşı yeni bir güven oluşturulacağını gündeme getirmiştik." dedi.

Ayhan , "Ancak üzülerek şahit olduk  ki, yine  ümitlerimiz boşa çıktı. Huylu huyundan vazgeçemedi, bürokrasi ve siyaset kurumu kamu yönetiminin tepesine çöreklenmiş olan malum oluşumun tahakkümünden kurtulamadı. Biz ne kadar kucaklayıcı bir tavır beklediğimizi gözlerine sokacak şekilde ifade etmişsek de, aynı ölçüde malum yapı da Çankırı’lı eğitim çalışanlarının gözlerine sokar şekilde yandaş kadrolaşmaya aynı ihtirasla devam ediyor. Birileri adeta Yenikapı Ruhu’nu Çankırı’dan baltalamak için pervasızca koşturuyor, eğitim çalışanları huzur bulmasın, birlik ve beraberlik anlayışı ilimizde vücut almasın diye yırtınıp duruyorlar. İşte görüldüğü üzere, günlerdir samimiyetle gayret göstermemize rağmen, malum sendikanın şube yönetim kurulu üyesi Arif Kırkpınar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atandı." diyerek isyanını dile getirdi.

- Bu vurdumduymazlığı kabul etmiyoruz! -

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Celal Kaman ve Milletvekili Hüseyin Filiz’e seslendiklerini belirten Ayhan, " Sizlerle daha önce yaptığımız görüşmede ilimizdeki sorunların çözümü ve kamu çalışanlarının huzurunun sağlanması için alınması gereken tedbirler hususunda farklı düşünmediğimizi müşahade etmiş idik. Samimiyetiniz ve iyi niyetinizden şüphemiz yoktu. Ancak yapılan bu son atama göstermektedir ki; ya sizler yerel bürokrasimizin üzerine çöreklenmiş olan yapıları aşamıyorsunuz. Eğer içerisinde bulunduğunuz durum bu derece bir vehameti taşıyor ise, zatı alilerinize acizane tavsiyemiz, konuyu Yukarılara intikal ettirmenizdir. Madem gücünüz bunlara yetmiyor, kendinizi sıkıntıya sokmayın, çözüm merci belli. Bu ötekileştirici yandaş kadrolaşma tutumları, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı’nın büyük önem gösterdiği ve tüm milletimize hedef gösterdiği Yenikapı Ruhu anlayışıyla örtüşmemektedir. İnanıyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı makamı bu rezilliklere dur diyecektir." dedi.


İsmail Ayhan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ya da bu malum yapı ile görünmez bir ittifak içerisindesiniz. Eğer böyle ise Türk Milliyetçiliğinin direnç sembolü olan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in samimiyet testini geçemediniz demektir. Yenikapı Ruhu’nu tuz ruhuna çeviren bu anlayışla mücadelemiz sonuna kadar sürecek, bu samimiyetsiz uygulama bizim mücadele azmimizi güçlendirecek, irade koyma noktasında tavrımızı daha da netleştirecektir.

Biz Türk Eğitim-Sen olarak, basınımız vasıtasıyla bir kez daha çağrıda bulunuyor ve bilinmesini istiyoruz ki; Yenikapı Ruhu’nun gereğini yapın, diye çağrıda bulunurken kendimiz için bir şey istemiyoruz.  Biz ne istiyorsak Çankırı’mız için, Çankırı’daki kamu çalışanlarının huzuru için istiyoruz.


- Gereğini yapmazsanız ne olur? -

Bizim için değişen bir şey olmaz. Biz, sendikal mücadele yürütmekten zevk duyarız, işimiz bu. Biz, adam gibi sendikacılığın adresiyiz. Yıllardır yaptığımızı, yani eğitim çalışanlarının onurlu hak mücadelesini cesaretle ve hakkıyla yapmaya devam ederiz.

 


Bizi üyelerimiz de, eğitim çalışanları da, Çankırı kamuoyu da ve sizler de çok iyi tanıyorsunuz. Üyelerinin ve eğitim çalışanlarının hak ve kazanımları söz konusu olduğunda Türk Eğitim-Sen korkmaz, geri durmaz, taviz vermez!

- Sayın Filiz ve Sayın Kaman -

 

Bundan sonra tercih sizin: Çankırı’mızda Yenikapı Ruhu’nu ihdas ederek huzuru mu tesis edeceksiniz; yoksa Yandaş kapı Ruhu anlayışıyla kamu çalışanlarını ve halkımızı ayrıştırıcı tutumlarla siyaset yapmaya devam mı edeceksiniz?

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 18:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa acar
Mustafa acar - 6 yıl Önce

Sayın türk egitimsen şube başkanı Ismail ayhan bey siz. Öncelikle türk egitimsen ve yandaslarinizin nasıl insanlara haksızlık ve yandaslik ettiklerine bakın arif bey kadar dürüst olabilseniz bu size. Yeter

SIRADAKİ HABER

banner304