banner198

Kimyasal gaz zehirlenmesine ilk resmi açıklama!

Şabanözü Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen kimyasal gaz zehirlenmesinden üzerinden tam 28 saat geçtikten sonra İl Sağlık Müdürlüğünden resmi açıklama geldi.

 Kimyasal gaz zehirlenmesine ilk resmi açıklama!
banner145

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Murat Yılmaz Şabanözü Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen kimyasal gaz sızıntısından 212  vatandaşın etkilendiğini duyurdu. Resmi açıklama ile birlikte zehirlenen vatandaşlarının  bilançosunun çokluğu Şabanözü'nde facianın eşiğinden dönüldüğünü gösterdi. 

 

Şabanözü Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen kimyasal gaz zehirlenmesinden tam 28 saat geçtikten sonra İl Sağlık Müdürlüğünden resmi açıklama geldi.

 

Yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

 

16.01.2016 tarih saat 18:05 ‘ten itibaren Çankırı İli Şabanözü İlçesi Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika çalışanlarından ve saat 23:00’ten itibaren de ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımızdan Şabanözü Devlet Hastanesine gaz maruziyeti sonrası solunum sıkıntısı şikayeti ile başvurular olmuştur. Çankırı ve çevre illerden toplam 23 ambulans ve 2 UMKE(Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) Şabanözü Devlet Hastanesine ve olayın gerçekleştiği Organize Sanayi Bölgesine yönlendirilmiş olup 115 kişinin Çankırı merkezine ve 97 kişinin Ankara’daki hastanelere nakledilmek suretiyle olaydan etkilenen 212 vatandaşımız tedavi altına alınmıştır.

         

Tedavileri tamamlanan 197 kişi hastanelerimizden taburcu edilmiştir. Genel durumu iyi olan 15 kişi ise kontrol amaçlı olarak hastanelerde gözlem altında tutulmaktadır ve 18.01.2016 tarihi itibariyle taburcu edilmeleri planlanmıştır.

Şabanözü'nde 90 işçi zehirlendi

Şabanözü OSB'de ki kimyasal sızıntının nedeni belli oldu!



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2016, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER