banner198

Kurşunlu'nun arsenikli su sorununa bakan el koydu!

Kurşunlu’nun arsenikli su sorunu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Kurşunlu’ya Güldürcek barajından sağlıklı içme suyu verilmesi talimatıyla çözülüyor.

banner145

 Kurşunlu’nun arsenikli su sorunu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Kurşunlu’ya Güldürcek barajından sağlıklı içme suyu verilmesi talimatıyla çözülüyor.

 

Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, İl içme suları izleme komisyonun 5 yıldır Kurşunlu içme suyunun kapatılması yönünde verdiği raporları göstererek Bakan Eroğlu’ndan içme suyu sorununun çözülmesi için yardım istedi.

 

İlçe nüfusunu öğrenen Eroğlu, “Sizin meseleniz bizimle alakalı değil. Sizin meseleniz İller Bakası ile çözülmesi gereken bir husus. Ama arkadaşlar yinede baksın alternatifleri değerlendirip sizin sorununuz çözelim” dedi.

 

Üç farklı alternatifi değerlendiren Bakan Eroğlu, sorunun Hacılar Barajı projesi ile çözülmesini önerdi.  

 

Hacılar Barajı projesinin isale hattı ile birlikte 8 yıl süreceğini söyleyen Kaymak, Eski Belediye Başkanı İbrahim Doğu’nun bu yüzden ceza aldığını anlattı. Kaymak, “Bizim acilen içme suyuna kavuşmamız gerekir. Benim bu suyu vermemem lazım arsenik oranından dolayı” dedi.

 

Konunun muhatabının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu ifade eden Eroğlu’nun sözüne müdahale eden İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker “Sayın bakanım 20 yıldır arsenikli su içiyoruz” diyerek yardımcı olunmasını istedi.

 

Eroğlu, bürokratları ile yaptığı değerlendirme neticesinde Hacılar Barajı projesi tamamlanana kadar hızlı bir şekilde Kurşunlu’ya Güldürcek Barajından su verilmesi için proje çalışması yapılması talimatını verdi.

 

Küçüksu projeleri kapsamında hayata geçirilecek çalışma ile Güldürcek Barajı Ana İsale hattı 2. kısımda yer alan Sancar terfi istasyonundan 25 km mesafeden Kurşunlu’ya  boru döşenecek. Devres dere yatağı boyunca döşenecek borular ile elektrik harcanmadan gldrcek suyu kendi cazibesi ile ilçe depolama tesisine akıtılacak..

 

Öte yanda Kurşunlu bugün Çankıeı Belediyesi meclis salonunda toplantıda Su Birliğine dahil edildi. 

 

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali namli
Ali namli - 9 yıl Önce

Teşekkürler allah yolunuzu açık eylesin

YİĞİT
YİĞİT - 9 yıl Önce

Yorumunuz hakaret ev rendici edici cümleler içerdiği için onaylanmamıştır.

Yiğit
Yiğit - 9 yıl Önce

Yorumunuz hakaret ev rendici edici cümleler içerdiği için onaylanmamıştır.

SIRADAKİ HABER