banner198

Lisansı iptal edilen firma aklandı

Çankırı'da FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, irtibatı yada iltisaki olduğu değerlendirmesi ile lisansı iptal edilen özel güvenlik şirketinin itirazları sonuç verdi.

Lisansı iptal edilen firma aklandı
banner145

Çankırı'da FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, irtibatı yada  iltisaki olduğu değerlendirmesi ile lisansı iptal edilen özel güvenlik şirketinin iadey-i itibarı geri verildi.


İçişleri Bakanlığı'nın 01.03.2017 tarihli bakanlık onayı ile "Özel Güvenlik Şirket Faaliyet İzin Belgesi" iptal edilerek faaliyetleri durdurulan HNT Güvenlik firması, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde aklanarak faaliyetlerine kaldığı yerden devam edebileceği kararı alındı.


Lisans iptali kararı üzerine firma kurucularından Semra Öztürk 10 Mart 2017 tarihinde verdiği dilekçe ile terör örgütü ile bağlantılarının olmadığını beyan ederek durumlarının yeniden incelenmesini istedi.  

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda firmanın FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, irtibatı yada  iltisaki bulunmadığına karar verildi.

 

Firmanın faaliyet izin belgesinin devam ettiğine ilişkin belge,  İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Müsteşar Yardımcısı Namık Demir imzasıyla 17 Mart 2017 tarihli resmi yazı ile HNT Güvenlik'e ve 81 il valiliğine gönderildi.


Geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleri tarafından yapılan araştırma sonucunda aralarında Çankırı'dan bir firmanın da bulunduğu Türkiye genelinde 60 güvenlik şirketinin faaliyetleri durdurulmuş ve devlet kurumlarındaki ihaleleri feshedilmişti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 02:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER