banner198

Lise talebelerinden örnek oturma

Çankırı’nın çeşitli liselerinde okuyan öğrenciler Türkiye’yi yasan boğan maden faciasına sessiz kalmadılar.

Lise talebelerinden örnek oturma
banner145

Çankırı’nın çeşitli liselerinde okuyan öğrenciler Türkiye’yi yasan boğan maden faciasına sessiz kalmadılar. Sosyal medya aracılığı ile organize olan lise talebeleri Soma Maden kazasında hayatını kaybeden maden işçileri için bir araya geldi. Alışılmışın dışında gerçekleşen buluşmada öğrenciler eylem için değil acıları paylaşmak için toplandılar.

Foto galeriye git


Karatekin Parkında sessizce oturan öğrenciler bir dakikalık saygı duruşu ardından da hayatını kaybeden madencilerin ruhuna Fatiha okudular.  Bir olayı protesto etmek amacı ile toplanmadıklarını ifade eden öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında Soma’da meydana gelen maden kazasında canı yanan ailelerin yanında olduklarını hissettirmek için toplandıklarını vurguladılar.


Kömürden daha kara bir gün yaşandığını söyleyen öğrenci grubu, “hepimiz tek yürekte, dualarla, gözyaşlarımızla, büyük acımızı paylaşıyoruz” dediler.


‘Bir avuç kömür için bir ömür veren’ madencilere Allah’tan rahmet geride kalan acılı ailelerine baş sağlığı mesajını ileten liseli öğrenciler daha sonra sessiz bir şekilde alandan ayrıldı. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 23:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
çankırı
çankırı - 10 yıl Önce

oçocukları kim organize ediyor mehmet soycan feridun dal eğitim senin başkanı varya bide o

gençlik
gençlik - 10 yıl Önce

organizeyi başlatan bendim hiçbir kuruma bağlı değiliz lise öğrencileri olarak toplanp yaptık bunda kötü bir durum olduğunu düşünmüyoruz amacımız yukarı da basın açıklamaşnda yazıyor zaten

Mehmet Soycan
Mehmet Soycan - 10 yıl Önce

Öncelikle toplumsal bir duyarlılık gösterdikleri için çocukları tebrik ediyorum. Organizasyonun bana ve arkadaşlarıma bağlanmasını da tekzip ediyorum. Yakından uzaktan ilişkimiz yoktur.

SIRADAKİ HABER