banner306
banner198

Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı Çankırı'ya taşınıyor!

AKP Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Ankara Mamak'ta konuşlu bulunan 28. Mekanize Piyade Tugayının Çankırı'ya taşınacağını bildirdi.

Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı Çankırı'ya taşınıyor!
banner145

 AKP Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Ankara Mamak'ta konuşlu bulunan 28. Mekanize Piyade Tugayının Çankırı'ya taşınacağını bildirdi.

 

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde bulunan askeri birliklerin güvenli ve stratejik açıdan küçük illere kaydırılacağını açıklamıştı.

 

Askeri birliklerin yeniden yapılandırma sürecine ilişkin hatırlatmada bulunan  Filiz, "Ankara'daki bazı birliklerin küçük illere taşınmasının gündeme gelmesi üzerine, Ankara'nın sınır illeri olan Kırıkkale, Kırşehir, Çorum ve Karabük, bu konudaki talep ve isteklerini kampanyaya dönüştürdü. Biz ise bu süreçte, bu konudaki çalışmamızı sessiz ve istikrarlı bir şekilde sürdürdük." ifadelerini kullandı.

 

-Taşıma İşlemi Yıl Sonuna Kadar Bitecek-

 

Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığının konuyu değerlendirdiğini belirten Filiz, " Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'mızın değerlendirmeleri sonucunda alınan karar gereği, Ankara Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı ve buna bağlı olarak iki Mekanize Taburu, bir Tank Taburu, Bir Topçu Bölüğü ve bağlı birlikleri ile beraber iki binin üzerinde personelin, 500’ün üzerinde askeri aracın tamamının önümüzdeki günlerde taşınma işlemlerinin başlaması suretiyle yıl sonuna kadar taşınması ve yerleştirilmesi uygun görülmüştür.

"dedi.

 

-Taşınma işlemi tesadüfi değil-

 

Tugay ve birliklerin Çankırı'ya taşınıyor olmasının tesadüf olmadığını belirten Filiz,

"Çankırı geçmişten bugüne olduğu gibi son olarak da 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda en çok şehit veren illerden bir tanesi oldu. Bu kent, vatanına, bayrağına, devletine ve milletine bağlılığı ile daima dik duruş sergilemiş bir şehirdir. İlimize taşınacak olan askeri birliğimizi de aynı duruş ile bağrına basacaktır. Birliğin taşınıyor olması, kentin ticaretine de önemli katkılar sağlayacaktır. Çankırı'ya bu önemli hizmet hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

İlk askeri sevkiyat Çankırı'ya...

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2016, 17:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
yedik bizde
yedik bizde - 8 yıl Önce

senmi getirdin bu tugayı :)))

ibrahimoviç
ibrahimoviç - 8 yıl Önce

hayırlı olsun esnaflarda iş yapar para kazanır memlekette insan sayısı çogalınca ev kiralarıda fırlamasa iyi bari

SIRADAKİ HABER

banner304