banner306
banner198

Mesut Köse döneminin o uygulamasına son verildi

Çankırı Valiliğinin bulunduğu Necip Fazıl Kısakürek sokak 2 yıl aranın ardından yeniden tam gün trafiğe açıldı.

Mesut Köse döneminin o  uygulamasına son verildi
banner145

Çankırı Valiliğinin bulunduğu Necip Fazıl Kısakürek (Park) sokak 2 yıl aranın ardından yeniden tam gün trafiğe açıldı.

 

Çankırı eski Valisi Mesut Köse'nin göreve gelmesi ile birlikte Çankırı Valiliği'nin bulunduğu Necip Fazıl Kısakürek sokakta sıkı güvenlik tedbirleri alındı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin etkisi ile çevre esnafı canından bezdiren önlemlerin üst düzeye çıkartılması sık sık tartışmaların yaşanmasına neden oluyordu. Valilik önündeki yolun trafiğe kapatılması, etrafa polis bariyerlerinin konulması gibi nedenlerle işlerinin düşmesinden şikayet eden çevre esnafı, önlemlerin gevşetilmesi ve mesai saatleri dışında kalan durumlarda yolun açılması yönünde talepte bulunuyordu.   

 Zabıta ve polisler ile sık sık esnaflar karşı karşıya geliyor, bu gerginlik tartışmaları beraberinde getiriyordu. Mesut Köse'nin merkez valiliğine alınması ile birlikte göreve gelen Hamdi Bilge Aktaş güvenlik önlemlerinin gevşetilmesi yönünde kararlara imza attı. Aktaş öncelikle göreve gelir gelmez valilik ana giriş kapısının bulunduğu sokağı mesai saatleri dışında trafiğe açtı. Aktaş son aldığı karar ile sokağı tamamen trafiğe açarak Mesut Köse Dönemi'nin tepki çeken uygulamasını da sonlandırmış oldu.

 

- Sık sık dubalara çarpıyorlardı-

Uzaktan kumanda ile otomatik açılıp kapanabilen dubaları fark etmeyen bazı dikkatsiz sürücüler dubalara çarparak kaza yapıyorlardı. Sıklıkla meydana gelen kazalar nedeni le araçlarda hafif hasarlı maddi zarar meydana geliyordu. 


- Başbakan Yıldırım'a şikayet etmişlerdi -

Öte yandan Esnaf, 2017 Başkanlık Sistemini anlatmak üzere Referandum mitingine katılmak için Çankırı'ya gelen Başbakan Binali Yıldırım'a mağduriyetlerini dile getirmişti. Vali Köse'nin  görev süresinin sona ermesi ile birlikte şehirden ayrılırken helallik dilediği bir esnafta hakkını helal etmediğini söyleyerek gerilim yaşanmasına neden olmuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 17:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Silahcı
Silahcı - 6 yıl Önce

Mke cezaevi önününde açılması lazım

SIRADAKİ HABER

banner304