banner306
banner198

MHP'den AKP Meclisin üyelerine imar eleştirisi

Çankırı’da imar konusunda kamuoyunda yükselen şaibe söylentilerine MHP Belediye Meclis Grubundan yüksek perdeden bir tepki geldi.

MHP'den AKP Meclisin üyelerine imar eleştirisi
banner145
Çankırı’da imar konusunda kamuoyunda yükselen şaibe söylentilerine sonunda yüksek perdeden bir tepki geldi.  Çankırı Belediye Meclisi MHP Grubu adına açıklama yapan Grup Başkan Vekili Hakkı Esen, imar konusunda yaşananlarla ilgili MHP grubunun sorumluluğu bulunmadığını belirtirken, kasıtlı olarak MHP’li meclis üyelerinin hedef gösterildiğini açıkladı.

MHP Grup Başkan Vekili Hakkı Esen, 2014 seçimleri sonrası belediye meclisine AKP’den 16, MHP’den 9 meclis üyesinin seçildiğini hatırlattı. Komisyonlardaki görev dağılımlarının bu orana göre yapıldığını aktaran Esen, “Yani komisyonlarda AKP’nin üye sayıları MHP’den daha fazladır. İmar komisyonunda ise 14 yıldır ve bugün de olduğu gibi 3 AKP’li, 2 MHP’li arkadaşımız görev almaktadır. Bunu neden açıklama gereği duyduk, bugün kamuoyunda özellikle müteahhit ve arsa sahipleri tarafından imar konusunda, birtakım yanlış yönlendirmeler yapılmakta, MHP komisyon üyeleri hedef gösterilmektedir” dedi.

 

- Gömleği yanlış düğümlendi -

Kent için faydalı olacak her işin arkasında durduklarını iddia eden Esen, “Bu inanç, imar komisyonunda da, aynı şekilde olmuştur. Fakat Çankırı’da misyonu kimler için düzenlendiği, vizyonu da belirsiz olan bir yapılaşma meydana gelmiştir. Bugün sayın cumhurbaşkanının söylediği şehrin dikey değil yatay büyümesi gerektiğini bizler daha önce defaatle belirtmemize rağmen bu uyarılarımız dikkate dahi alınmamıştır. Maalesef, Çankırı’da her konu da olduğu gibi gömleğin düğmeleri yanlış iliklenmiş, sonrasında da yanlışlar zinciri devam etmiş önüne geçilemez bir hal almıştır” diye konuştu.

 

- Kat Verildi, Önce “Yap”, Sonra “Yık” denildi -

Bazı müteahhitlere çeşitli imtiyazlar verilmesi ile çarpık yapılaşma ve kat artışlarının ortaya çıktığını dile getiren Esen,  “Bunun kime göre, neye göre olduğunu Çankırı halkı bilmektedir. Hatta bazı müteahhitlere önce yap sonra yık denmiştir” dedi.

 


- Kat Hakkı Yardım Payına Göre Değişiyor -

Müteahhitlere verilen kat sayısının istenilen katkı ve yardımlara göre değiştiğini anlatan MHP’li Esen, “Bitişik parsellerde eşitlik, benzerlik, oran ve orantı yoktur. Bilindiği gibi müteahhidden istenilen katkı ve yardım payına göre değişmektedir. Bakıyorsunuz aynı adada biri 13 kat, biri 5 kat diğeri ise 8 kat olarak değişmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Vatandaş Devlete Çankırı'da neden TOKİ yapılmıyor diye sordu?

- Kira ve Konut Fiyatlarının en pahalı olduğu İl -

Nüfusa ve gelir seviyesine göre, kira ve konut fiyatlarının en pahalı olduğu illerin başında Çankırı’nın geldiğini açıklayan Esen, “Ankara’daki çoğu semtte insanlar Çankırı’dan daha ucuza ev sahibi olabilmektedir. TOKİ konutlarının da en az olduğu illerin başında yine Çankırı gelmektedir. Bu da ticareti, üniversite öğrencilerinin konut sıkıntısını, özel sektördeki işçi göçünü ve dışarıdan gelen işçi ikametgâhını direk olarak etkilemektedir.” dedi.

 

 - Süliyetsiz bir şehir oluştu -

Esen, şehrin içine doğru sıkıştığını ve trafik sorununun da gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Kamulaştırmanın maliyetli olduğu düşünülerek geçmişte şehir planı yapılmadığı için çarpık, dokusu bozuk, süliyetsiz bir şehir oluşmuş, 20 - 40 yıl önce düşünülmüş cadde ve bulvarlar varken,13 yıldır yeni bir bulvar ve cadde oluşturulmamıştır. Tuzlu Bağlarında adaletsiz ve maliyetli olmasına rağmen, güzel bir 18 uygulaması yapılmış,  hala ne alt yapısı hazırlanmış nede herhangi bir yapılaşmanın önü açılmıştır.”

 

- Geleceğe Göre Değil, Şahsa Göre Planlama -

Esen, gelinen noktada imar konusundan MHP’nin sorumlu tutulamayacağını ifade ederek şunları kaydetti:

“21. yüzyılı yaşarken hala 5 metre,  7 metre,  10 metre yolların hesabı yapılmaktadır. Geleceğe, vizyona göre değil, şahsa göre yollar ve binalar planlanmıştır. Hesaplar, plan ve projeler üç beş yıllık değil, anlık reflekslere ve şahıslara göre değil, Çankırı’nın geleceği için yapılmalıdır. 100 yılın projeleri olmalıdır. Çankırılının geleceği, zamanı ve maddiyatı harcanmaktadır. 15 yıldır tek başına iktidar olan bir partinin belediyesi olarak gelinen nokta budur.

 

- Sorumlu Dinç Ve Meclis Üyeleridir -

Belki de aşırı cesaret ve egomanya ile belediyenin yaptığı hatalar iktidar partisinden olmakla gelmektedir. Şehrin yedi emini, tutarı kararı, yapılanı yapılmayanı, eğrisi-doğrusu, günahı – sevabı da başkan ve AKP meclis üyelerinindir. Takdir edersiziniz ki toplamda 16 AKP’nin, 9 MHP’nin oyu bulunan ve çoğu komisyon ve meclis oylaması oy çokluğu ile geçen Çankırı Belediye Meclisinde yönetim ve imar konusunda özellikle MHP meclis üyeleri sorumlu tutulamaz.

Çankırı, herhangi bir partinin ve şahsın değil hepimizin, Çankırı halkınındır, gelecek nesillerindir. Bizler emanetçisi ve hizmetkârıyız.”

Dinç, 'Kimler rantla kucak kucağaydı, hesabı sorulmalı

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 03:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Esnaf
Esnaf - 6 yıl Önce

Siyasetçi demek kendini halka adamış kişi demektir. Esnafa baskıyla şehir yonetilemez. Her esnaf bu şehrin evladı ayrimcilikla bir yere varilmaz. Başkan demek her vatandaşa eşit mesafede bakan kişidir. Açıkçası sen o koltuğa yakismiyorsun.

SIRADAKİ HABER

banner304