banner198

Murat Demir, Basın Susarsa Demokrasi Yaralanır

Murat Demir, Basın Susarsa Demokrasi Yaralanır

Murat Demir, Basın Susarsa Demokrasi Yaralanır
banner145
Çankırı Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Demir Valilik, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Bürosu tarafından ortaya atılan ve 'Basın Üslubu' başlıklı açıklama ile kurumsal kimlikten uzak bir şekilde internet medyasını hedef alan bir açıklamada bulunulmasını eleştirdi ve genel olarak bir yazı yayımladı.

 

Çankırı Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Demir’in açıklaması şu şekilde:

 

Tek amacımız doğru ve tarafsız bir şekilde olayları vatandaşa aktarmak olan biz gazeteciler asla kimseyi memnun edemeyiz. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal hesabı. Mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile çalışan bizler yeri gelince en kötü küfürlere maruz kalır; hatta şiddete uğrarız, adliyelik oluruz. Fakat mesleğimize asla küsemeyiz. Bizlerin "mesai bitti yarın gel" demek gibi olaylara arkamızı dönme gibi bir lüksümüz olamaz.

 

Doğruları ve eksikleri dile getirirken kimileri bundan memnun olmaz. Fakat bizler vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini, kamunun göremediği kusurları kaleme almaktan çekinemeyiz. Çünkü basın susar ya da susturulursa demokrasi ve insan hakları yara alır.

 

Demokraside tek renk, tek söz asla olamaz. Basın da bu çok sesliliğin bir parçasıdır. Eğer sizler basını tek renk ve tek sözün içine sokmaya çalışırsanız hayatı da hep tek renk görür, renk körü olduğunuzun farkına bile varamazsınız.

 

Bizler bunları bildiğimiz için başımıza ne gelirse gelsin kalemimize hep sahip çıkarız. Çünkü hayat tek renkten ibaret değildir ve basın da bu hayatı oluşturan renklerden biridir.

 

Bu talihsiz açıklamayı büyük bir üzüntü ile karşıladığını vurgulayan Demir “Bu vesilelerle basın susarsa demokrasi yaralanır.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 21:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER