banner198

Şeker Ermenek'te ki maden kazasını üç ay önceden rapor etmişti!

Ermenek’te iş cinayeti yaşanan madende son denetimi yapan İş Müfettişi Şeker, “Biz uyarılarımızı yapmıştık. Sondajlar yapılsaydı kazanın önüne geçilebilirdi.” dedi.

Şeker Ermenek'te ki maden kazasını üç ay önceden rapor etmişti!
banner145

Karaman Ermenek’te 18 işçinin su altında kaldığı kömür ocağında son teftişi yapan İş Müfettişi Çerkeşli hemşerimiz Erdoğan Şeker, kazanın olduğu madende Haziran ayında yaptıkları teftişte yer altı sularına ve ocağın yan ocaklara mesafesine ilişkin kontrol sondajının yapılmadığını tespit edip bunu raporladıklarını söyledi. Şeker “Biz uyarılarımızı yapmıştık. Sondajlar yapılsaydı kazanın önüne geçilebilirdi.” dedi.

İş Müfettişi Erdoğan Şeker, teftiş sonucu hazırladığı raporda, yer altı sularına ve ocağın yan ocaklarla mesafesine ilişkin riski ölçmek için gerekli ‘kontrol sondajı’nın yapılmadığını üç ay önceden haber verdiklerini belirtti.

İş Müfettişi Has Şekerler Firaması'nda geçmişten beri bu sondajın yapılmadığını ve teftişten sonra da ihtarlarına uyulmadığını ifade etti. Şeker, “İhtarınıza uyulsaydı bu kaza önlenebilir miydi?” sorusu üzerine, “Elbette, önlenebilirdi.” diye yanıt verdi.

Şeker ayrıca, işçilere çelik burunlu ve dayanıklı ayakkabı verilmediği yönünde tespitte bulunduklarını kaydetti. Şeker, mevzuat gereği, kapatma değil, para cezası verdiklerini ifade etti.

 

Hiç sondaj yapılmamış!

 

Haziran ayında iki maden mühendisi ile birlikte söz konusu madene kontrole gittiklerini kendisinin de heyet başkanı olduğunu anlatan Şeker, “Her çalışmaya başlamadan önce kontrol sondajının yapılması lazım. Aşağıda, ‘topuk’ diyorlar; diğer ocaklarla o mesafelerin zaman zaman kontrol edilmesi lazım. Güvenlik alanlarında olduğu için kontrol edilmesi lazım. Belli bir zamanlaması yok ama sürekli kontrol edilmesi lazım. Sürekli değişen bir konu.

Maden faciasına ilişkin ocağının işletmecisi Has Şekerler Madencilik’ten yapılan açıklamada, “doğal bir afetten bahsediliyor” denilmişti.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet korkut
ahmet korkut - 9 yıl Önce

Bizde bu isi yaptik kimsenin burnu kanamadi isci patron ortak hareket etmek zorunda isciyi adam yerine koymayan isletmecinin basina her sey gelir muhendis kurtarsin bakalim biz de su yuzunden 200m de biraktik su topragi tasiyo gocuk oluyor.

Bol Şekerli
Bol Şekerli - 9 yıl Önce

yazan şeker, denetleyen şeker, firma şeker bu kadar şekeri bol bir haber olmuş :)

SIRADAKİ HABER