banner198

Şoförler ve Otomobilciler odasında başkan Necati Akdoğan...

Şoförler ve Otomobilciler odasının merakla beklenen genel kurulu bugün yapıldı.

Şoförler ve Otomobilciler odasında başkan Necati Akdoğan...
banner145

Çankırı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın beklenen kongresi bugün yapıldı. Kongre sonunda Necati Akdoğan, 348 oyla odanın yeni başkanlığına seçildi.

 

Kongreye katılımın yoğun olduğu gözlenirken, ipi göğüsleyen taraf sarı pusulayla seçime katılan Necati Akdoğan listesi oldu.

 

Çankırı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın merakla beklenen genel kurulu 17 Ocak Pazar günü 100. Yıl Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Sabah saat 11.00’da başlayan toplantı açılışında kısa bir söz alan ve "bizler bu göreve ölene kadar baki değiliz" diyen eski başkan Haşim Uyanık, delegelerden helallik istedi. Uyanık, “Artık başkanlık görevini bırakma zamanı geldi. Hepiniz hakkınızı Helal edin!” diye konuştu.

 

Başkanlık divanı için tek önergenin sunulduğu Kongre Divan Başkanlığına Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Abaylı seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Divan Başkanı Fevzi Abaylı yapılan genel kurulun tüm şoförler odası camiasına hayırlı uğurlu olmasını dilediğini belirterek “Haşim Uyanık 38 yıllık bir serüveni burada noktalıyor. Cenab-ı Allah herkese böyle bir hayat nasip etsin. Verdiği hizmetler bizim için değerlidir. Kendisi ve ailesine saadetler sunuyorum” diye konuştu. Başkan Abaylı daha sonra Haşim Uyanık’a günün anısına binaen plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Bu sırada Haşim Uyanık’ın oldukça duygulandığı gözlendi.

 

Genel kurulda ilk konuşmayı başkan adaylarından Necati Akdoğan yaptı. Akdoğan, Haşim Uyanık’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “bizde Haşim Uyanık’a 38 yıllıdır verdiği hizmetten dolayı minnettarız. Biz birbirimizi yanlış anladığımız için ters düştük ama o bizim her zaman büyüğümüzdür” diye konuştu. Konuşmasını kısa tutacağını ve hazırladığı konuşma metnini okumayacağını belirten Akdoğan, başkanlığa seçilmesi halinde oda üyelerine yönelik akaryakıt kartı vereceklerini söyledi. Ön görüşmesini yaptığı bir bankayla ödemesi iki ay sonra yapılmak üzere şoförlerin %2 indirimle akaryakıt alabileceği müjdesini verdi.  "Geleceğe beraber bakalım. Birlik beraberlik içerisinde hareket edelim" diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Necati Akdoğan’ın ardından kürsüye gelen diğer başkan adayı Ali Baş ise, “Bugün yaşam mücadelesi veren kamyoncu, otobüs ve minibüsçü kardeşlerimiz için önemli bir gün. Kooperatif başkanı olarak sorunlarınızı yakından bilen bir kardeşiniz olarak başkanlığa aday oldum. Geçmişte yapılan hizmetlerden daha iyisini yapacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. Vereceğiniz kararın hepimizi için hayırlı olmasını diliyor, bu meslekte hayatını kaybeden şoförlerimize rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

Dilek ve temenniler bölümünde söz almak isteyen var mı? diye soran divan başkanı, salondan yanıt alamayınca şair Rıdvan Yamuç el kaldırarak yazdığı şiirini okumak istediğini söyledi. Divan başkanı Abaylı “madem kimse konuşmuyor gel şiirini oku!” diyerek kürsüye davet etti. Rıdvan Yamuç'un okuduğu şiirler salondan büyük alkış aldı. Devletin zirvesi ve ünlü isimlere yazdığı şiirlerle tanınan Yamuç, salonun kasvetli havasını bir anda değiştiriverdi.

 

Konuşmaların ardından oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar devam etti. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılmaya başlandı. 

 

Kongrede 823 delegeden 624'ü oy kullanırken, 6 oy geçersiz sayıldı. Yeni seçilen başkan Necati Akdoğan'ın sarı listesi 348 oy alırken, mavi listeyle seçime katılan Ali Baş, 270 oy aldı.

 

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte başkanlığı kazanan Necati Akdoğan’ı ilk kutlayan kişi Ali Baş oldu. Delegelere teşekkür eden çiçeği burnunda başkan Necati Akdoğan, “Emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Kazanan biz değil, Çankırı olur İnşallah. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Hepinize teşekkür ederim” dedi.  Daha sonra konuşan Ali Baş “Hepinize teşekkür ederim. Burada kazanan kaybeden yoktur! Kazanan cemiyetimizdir. Hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Necati Akdoğan’ın başkan seçildiği yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor;

 

Yönetim Kurulu: Burhan Açıkgöz, Halil İbrahim Armağan, Satılmış Aslan, Emrullah Öztürk, Muhsin Özgün ve Mustafa Karaböl.

 

Denetim Kurulu: Arif Maden, Mustafa Doğan ve Çetin İl

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2021, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304