banner198

Tatlıçay projesi ortada kaldı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in iki seçim dönemi arifesinde seçim vaadi olarak kitapçığına giren Tatlıçay projesi adete yılan hikayesine döndü.

 Tatlıçay projesi ortada kaldı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in her seçim dönemi  arifesinde seçim vaadi olarak kitapçığına giren Tatlıçay projesi adete yılan hikayesine döndü. Vaat edilen proje 13 yılına yaklaşırken kaynak arayışlarını sürdüren Belediye Başkanı İrfan Dinç, Orman ve Su İşleri Bakanı Bakan Veysel Eroğlu'ndan da beklediği desteği bulamadı.

Kent merkezini  ikiye bölen Tatlıçayı cazibe merkezi haline getirecek ve şehrin en önemli vizyon projesi olarak görülen 'Tatlıçay Projesi' bugün şehrimize gelen  Bakan Eroğlu'na sunularak destek istendi. Projenin görsel sunumunu izleyen Eroğlu, bu yılın Türkiye'de sulama yılı ilan edildiğini gerekçe göstererek projeye beklenen desteği vermedi.  Böylece projeye finansman arayışları başka bahara kaldı.



- İlk olarak Melih Gökçek destek verecekti -    

Projeyi daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek destek vereceğini duyurmuş, hatta Tatlıçay kenarında incelemelerde dahi  bulunarak köprü üzerinde kamuoyuna poz vermişti. Ancak siyaset kulislerinden edinilen bilgilere göre; daha sonra bütçenin yüksek bulunması nedeni ile Gökçek'in destek sözü havada kalmış oldu.

Gökçek, Çankırı Ankara Kardeş İki Şehir


Tatlıçay'ın; rekreasyon alanları, sosyal donatılar,  gezi alanları ile donatılarak cazibe merkezi haline getirilmesini öngöre projenin hali hazırda belediye bütçesi ile yapılması ise mümkün görünmüyor. Yıllık 80 milyon liraya yaklaşan bir bütçesi olan Çankırı Belediyesi'nin uzun zamandır hazırlandığı projenin yaklaşık maliyetinin ise 135 milyon liraya kadar ulaştığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Çankırı'ya 154 milyonluk yatırım

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 05:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
abdullah
abdullah - 7 yıl Önce

kastamonu karaçomak çayı nasıl temizlendi?uçak yapmaya para var şehrin ortasındaki leş görünteye yıllardır para yok.çankırı halkı her seçim garanti oy verdikçe müstehak.

SIRADAKİ HABER