banner198

Tevfik Rüştü Özgür,Bu seviyede bir tartışma yakışıksız...

MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Tevfik Rüştü Özgür, Meclis Başkanı Osman Canbazın kürsüden yaptığı konuşmaya ilişkin olarak yazılı bir açıklamada bulundu.

Tevfik Rüştü Özgür,Bu seviyede bir tartışma yakışıksız...
banner145

MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Tevfik Rüş­tü Özgür, İl Genel Meclisi Nisan ayının son toplantısında Meclis Başkanı Osman Canbaz’ın kürsüden yaptığı konuşmaya ilişkin olarak yazılı bir açıklamada bulundu.

 

MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Tevfik Rüştü Özgür, açıklamasında şun­ları söyledi:

 

Geçtiğimiz hafta İl Genel Meclisi salonunda İl Daimi Encümeni seçimleri sonrasında gelişen olaylar­la ilgili olarak MHP Grubu olarak kamuoyuna açıkla­ma zarureti doğmuştur.

 

İl Daimi Encümenine seçilemeyen Meclis Baş­kanımız Sayın Osman Canbaz’ın, tecelli eden iradeye saygı gösterme­sini beklerken, İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini bırakma kararını ise hissi ve acele verilmiş bir karar olarak değerlendiriyoruz. Çeşitli medya organlarında gündeme getirdiği para ko­nusu ile hem meclisimizin, hem de meclis üyelerimizin itibarına Meclis Başkanına yakışmayacak şekilde göl­ge düşüren davranışı ve sonrasında yaşanan ge­lişmeler, Çankırı’ya hizmet noktasında vatandaşımızın muhalefet görevi yüklediği MHP ve MHP temsilcileri olarak bizlerin anlayış ve seviyesi dışındadır.

 

AKP İl Başkanının iddia ettiği gibi partimiz İl Genel Meclisi üyelerinin durumdan pay çıkarmak gibi bir arayış ve anlayışı yoktur. Ancak, özellikle altını çizmek gerekir ki, son dönemlerde meclisin adil yönetimi konusunda ciddi sıkıntılar vardır. Sayın Baş­kana, etik değerlerimizin yok olmasına katkı sağla­yan iktidar temsilcilerinde bulamadığı değerler için partimizi karalamaya ça­lışması yerine, kendilerine çekidüzen vermelerini tav­siye ederiz.

 

Son olarak belirtmek isteriz ki, İl Genel Meclisi üyelerinin, iktidarı ve mu­halefeti ile, Meclis Başkanı da dahil, makam ve para hırsı içinde görev yaptığına inanmıyoruz, inanmak da istemiyoruz. MHP Grubu olarak, bu seviyede bir tar­tışmayı da İl Genel Meclisi nezdinde yakışıksız bulu­yoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER