banner198

Uzman Onbaşı, Çankırı'da Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Jandarma Uzman Onbaşı Hüseyin Efe memleketi Çankırı'da son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Uzman Onbaşı, Çankırı'da Gözyaşlarıyla Uğurlandı
banner145

 Hakkari'nin merkeze bağlı Ağaçdibi köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Hüseyin Efe memleketi Çankırı'da son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Haberin Foto Galeri -TIKLA GİT- 


 

Uzman Onbaşı Hüseyin Efe'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, Merkeze bağlı Alaçat Köyü'ne askeri helikopter ile  getirilerek  baba ocağında  helallik alındı. Helallik alınması sırasında gözyaşlarına boğulan baba Mustafa Efe ve anne Ayşe Efe'yi yakınları güçlükle teselli etti. Daha sonra Efe'ni naaşı Köy camisine götürüldü.

Haberin Foto Galeri -TIKLA GİT- 

 

-Cenaze namazı meydanda kılındı-

 İkindi namazının ardından yoğun kalabalık nedeni cami avlusunun yetersiz kalması nedeni ile  Efe'nin cenaze namazı caminin yanındaki düzlük arazide kılındı. Tekbirler getiren yaklaşık 10 bin vatandaş hep birlikte cenaze namazına durdu. Efe, kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen törenle köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze defin işlemin tamamlanmasının ardından Şehit Efe’nin anısına askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı, duadan sonra Bakan İsmet Yılmaz ve Vali Mesut Köse tarafından Şehidin annesi ve babasına Türk Bayrağı ile şehidin fotoğrafı takdim edildi.

 

Şehit Efe'nin için düzenlenen cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çankırı Valisi Mesut Köse, AK Parti Çankırı milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, MEBS Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu,  Garnizon Komutanı İst. Kurmay Alb. Abdullah Dede, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, üst düzey askeri ve polis yetkililer, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

 

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hüseyin Efe'nin Çankırı'nın 177. şehidi olduğu bildirildi. 


 
Haberin Foto Galeri -TIKLA GİT-

-Alaçat'ın ilk şehidi-

Öte yandan tarihi bir güne tanıklık eden Alaçat köyü  ilk şehidini verdi. Çankırı ve civar köylerden gelen vatandaşların yoğun izdihamı nedeni ile yollarda insan seli oluştu. Cenazeye uğurlamaya gelen vatandalar geliş ve gidiş güzergahında kilometrelerce uzunlukta araç konvoyları oluşturdu.

Haberin Foto Galeri -TIKLA GİT- 



Hakkari'de şehitler sofrası

Şehit ateşi Çankırı'ya düştü!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 04:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Asım serbes
Asım serbes - 8 yıl Önce

Allah rahmet eylesin Ailesine sabır versin

SIRADAKİ HABER