banner198

Valilikten eleştirel basına “E- muhtıra“ gibi açıklama!

Çankırı Valiliği bugüne kadar temayüllerinde olmayan bir şekilde gece yarısı saat: 02.00 sosyal medya hesabından 'Basın Uslubu' başlıklı açıklama ile bir mesaj yayınladı.

Valilikten eleştirel basına “E- muhtıra“ gibi açıklama!
banner145

Çankırı Valiliği bugüne kadar temayüllerinde olmayan bir şekilde gece yarısı saat: 02.00'da sosyal medya hesabından  'Basın Uslubu' başlıklı açıklama ile bir mesaj yayınladı. Eleştirel haber yapan basına yönelik balans ayarı niteliğinde açıklama 'E-Muhtıra' günlerini hatırlattı.

İmzasız açıklama da bir kısım nitelendirilmesinde bulunarak   isim vermeden bütün basın yayın organlarını töhmet altında bırakacak ucu açık, kışkırtıcı bir dil kullanarak uslup dersi vermeye çalışması ise hayretle karşılandı. Yoruma dayalı köşe yazısı niteliğindeki açıklama metinin sonunda ise bazı basın yayın kuruluşlarına kesin yargıda bulunarak halkın tepki vermeye davet edilmesi ise hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmayacak kurumsallıktan uzak nitelikte ifadeler içeriyor.

İşte o 'E- Mıhtıra' gibi açıklama:

BASIN ÜSLUBU

İlimizde yer alan yazılı basın ve internet basını çoğunlukla seviyeli ve düzgün bir üslupla yayın hayatını sürdürmektedir. Ancak istisnai olarak bir kısım internet basını, il yöneticilerini ve politikacılarını değerlendirirken nadiren de olsa hakaret olarak algılanabilecek bir üslupla hareket etmektedir. İlimize hizmet için çaba harcayan kamu görevlileri hakkında ileri geri dikkatsiz değerlendirmeler yapmak, onların görüşlerini almaksızın tek yanlı haber yapmak ve hatta onları doğrudan ilgilendirmeyen hususlarda onları muhatap kabul etmek, bu kişilerin çalışma azmi ve motivasyonlarını kırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

 

Yapılacak haberler öncelikle haberin muhatabının görüş ve değerlendirmelerini de almak suretiyle yapılmalı, bu kişilerle ilgili olmayan konularda haksız değerlendirme ve suçlamalara yer verilmemelidir.

 

Hakaret içerikli haberlerin muhatabı olan kamu görevlilerinin hukuki yollara müracaat etme hakları saklı olmakla birlikte, halkımızın ilimizdeki düzeysiz yayın yapan yayın organlarına gerekli tepkiyi vereceklerine olan inancımız tamdır.

Zira ilimizdeki her söz ve her davranışın edepli, terbiyeli, düzgün ve ilimize yakışır bir üslupta olması hepimizin temennisidir.

Çankırı Medya Plaformu Kamuoyu Açıklaması

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 22:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
ARİF YÜKSEL
ARİF YÜKSEL - 7 yıl Önce

valilik açıklamasında yadırganacak bir durum yoktur.

Aydın
Aydın - 7 yıl Önce

valilik uslup dersi vermek isterkene harbiden gastecileri hedef göstermiş. bu adamlar yıllardır bu sokakların kahrını çeken emektar insanlar.

FKTATAR
FKTATAR - 7 yıl Önce

öyle görülüyor ki̇, sayin cumhurbaşkaninin akp'ye üye olmasiyla bi̇rli̇kte parti̇ devleti̇ hayata geçi̇ri̇lmek i̇stenmektedi̇r. yani̇ devlet demek akp demek. akp demek başkan demek. kakarişik bi̇r durum yani̇.

SIRADAKİ HABER