banner198

Yapraklı nın Dağovacık köyünde çıkan yangın korkuttu

Yapraklı nın Dağovacık köyünde gece saatlerinde çıkan yangında 20 ye yakın ev kül oldu.

Yapraklı nın Dağovacık köyünde çıkan yangın korkuttu
banner145

Çankırı’nın Yapraklı ilçesi Dağovacık köyünde gece çıkan yangında 20 ev tamamen yandı. 

Gece saat 04.00 sularında Mehmet ve Mustafa Şentürk kardeşlere ait Hızar atölyesindeki elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında yaklaşık yirmi ev tamamen yandı. Yangında can kaybı yaşanmazken yangını fark ederek söndürmek isteyen Hızar atölyesinin sahibi Mustafa Şentürk elinden hafif şekilde yaralandı.

Yangının Jandarmaya bildirilmesiyle harekete geçen Çankırı, Yapraklı, İkizören, Bayat ve İskilip’ten gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Genel Sekreter Hasan Yıldız yönetimindeki İl Özel İdaresine bağlı ekipler bölgeye arazöz ve dozerlerle hareket ederken Çankırı’ya 60 km uzaklıkta köye çok sayıda su tankeri sevk edildi.

Yangına havadan müdahale edildi.

Oldukça zor bir coğrafi bölgeye sahip Dağovacık köyündeki yangına havadan da müdahale edildi. Karabük’ten havalanan Orman Bakanlığına ait yangın söndürme helikopteri, yangına üç sorti ile su püskürttü. Yeşil Gölden su ikmali yapan helikopterin müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı.

Köylüler eşyalarını yamaçlardan aşağıya attı

Yangından buzdolabı ve ufak tefek eşyalarını kurtarmaya çalışan köylüler eşyalarını yamaçlardan aşağıya attı. Bir traktör ve remorkunun da kül olduğu yangının ardından hala yanmaya devam eden yıkıntıları boş gözlerle seyreden vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Yangın bölgesine ilk müdahalede bulunan ekibi yöneten Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, Çankırı Postasına yaptığı açıklamada yangına ilk bizim itfaiye ekibimiz müdahale etti. Yangının elektrik kontağında çıktığı sanılıyor. Allah’a şükür ölen yada yaralanan yok! Şu an yangın kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan kısımlar yanıyor, oda birazdan söndürülür” diye konuştu.

Yangında evi yanan Meryem Uslu ise olayı şöyle anlattı; Mandıracının oğlu ineklere bakmaya gelince yangını fark ediyor. Bende hemen tepeye çıktım. Köy yanıyor yetişin diye bağırmaya başladım. İtfaiyeler gelene kadar hortumlarla su tutuk ama söndüremedik. Samanlıklar her şeyimiz yandı ancak dolapları ve kütük eşyalarımızı kurtarabildik.

Ahırdaki İnekler Faciayı Önledi!

Yangını önceden hissederek huzursuz olan ahırdaki ineklerin çıkarttığı ses büyük bir faciayı önledi.

Yangını ilk gören kişi olan hızar atölyesinin sahibi Mustafa Şentürk saat 04.00 civarında hayvan sesine uyandığını belirtti. Mandıraya geldiğinde atölyenin pencerelerinde kızarıklık gördüğünü ifade eden Şentürk, “Kapıyı açtığımda ateş üzerime sıçradı. Ateş üzerime gelince ben dışarıya kaçtım. Sonra bağırarak komşuları uyardım. Ardından köyün elektriğini keserek 156 numaralı hattı aradım. Telefona Çorum’dan cevap veren yetkiliye yangının herkese haber verilmesini istedim. Kendimi yangından korumaya çalışırken elimde hafif şekle yandı” şeklinde konuştu.

Ercan Şeker,  Üzülmeyin, devletimiz yaralarınızı saracak güçte

Yangın bölgesine ilk ulaşan basın mensubu olan Gazetemiz sahibi Ercan Şeker evi yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken bazı vatandaşların ağlaması karşısında tesellide bulundu.

Bundan dört yıl önce Çankırı’nın Bayramören ilçesi Yaylatepesi köyünde de aynı şekilde evlerin yandığını anlatan Ercan Şeker “Ağlamayın! Cana geleceğine mala gelsin. Devletimiz Yaylatepesi’ndeki vatandaşlarımıza Kurşunlu’nun Çavundur ilçesinde yaptırılan Afet konutlarını tamamlayıp teslim etti. Devletimiz sizinde yaralarınızı saracak güçte üzülmeyin” diyerek moral verdi. Bu sözler üzerine evi yanan vatandaşların morallendikleri dikkatlerden kaçmadı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’te köye gelerek incelemelerde bulundu.

 

 

 

  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER