banner198

Yüzlerce öğrenci zehirlendi ses çıkartan olmadı!

Çankırı'da 21 Mart Nevruz kutlamalarına katılan 300'e yakın öğrenci ve akademik personelin yediği yemekten zehirlendiği ortaya çıktı.

Yüzlerce öğrenci zehirlendi ses çıkartan olmadı!
banner145
Çankırı'da 21 Mart Nevruz kutlamalarına katılan 300'e yakın öğrenci ve akademik personelin yediği yemekten zehirlendiği ortaya çıktı.

Çankırı Valiliği ve Çankırı Karatekin Üniversitesi işbirliği ile Uluyazı yerleşkesinde düzenlenen "21 Mart Nevruz Bahar Şenlikleri" büyük bir skandala damga vurdu. Programa  katılan protokol, öğrenci ve  akademik personel ikram edilen etli pilavı yedikten sonra rahatsızlandı.  Çok sayıda kişi yemekten bir saat sonra ishal ve kusma şikayeti ile hastane acil servislerine başvurdu. Aynı anda çok sayıda kişinin aynı şikayetle acil servislere başvurması üzerine toplu gıda zehirlenmesi yaşandığı anlaşıldı. Serum tedavisi yapılan hastalar daha sonra taburcu edildi.



Yemekten yiyen protokol üyelerinin de zehirlendiği, tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi. Zehirlenme olayında can kaybı yaşanmaması büyük bir teselli kaynağı oldu.

Bu arada, programı takip eden gazeteciler olmasına rağmen Çankırı basınında konuya tek satır  yer verilmemesi şaşırttı. Sonuç olarak böylesi insan sağlığını etkileyen gayri ciddi bir olayın gerçek sorumlularının bulunması özellikle kamu görevi gören basının en önemli takip etmesi gereken konuların başında geliyor.

Daha öncede mutfak kısmında çalışan Gıda Mühendisi, baş aşçı, ve personelden oluşan 7 kişi, Beslenme ve 
Kafeterya Hizmetleri Müdürü Ramazan Koç tarafından  haksız yere muvazalı bir şekilde  işten çıkartıldıklarını söylemiş, yerlerine bazı hatırlı kişilerin yakınlarının alındığını ve haklarını yargıya taşıyacaklarını beyan etmişlerdi.. Çankırı Postası 27 Şubat 2017 tarihli   "Çankırı Karatekin Üniversitesinde işçi kıyımı!" başlıklı haberinde bu olayı gündeme taşımıştı.

Fotoğraf karesinde Yemekhane ve Mutfaktan sorumlu  Beslenme ve Kafeterya Hizmetleri Müdürü Ramazan Koç Nevruz ateşinin üzerinden atlarken görülüyor.



- Skandala ne bir ses, ne bir açıklama gelmedi -

Öte yandan bir çok kamu kurumunun üstüne vazife olmayan  ilgili ilgisiz bir çok konuda açıklama yaptığı günümüzde;  böylesine önemli bir ihmalle ilgili gerek Çankırı Valiliğinden gerekse Üniversite yönetiminden kamuoyuna bir açıklama yapılmaması hayretle karşılandı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 02:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adalet
Adalet - 7 yıl Önce

Ben bi çankırı yerlisi olarak bu konuyu duydum ama işin ciddiyetinin bu kadar büyük olduğunu tahmin edememiştim bir vatanfaş olarak kınadm,peki saygı değer büyüklerimiz neden bu konu hakkında bilgi vermemişler hağlamı bir şeyler gizli saklı oluyor biz çocukları mızı kime emanet edeceğiz.

Alp
Alp - 7 yıl Önce

Üniversite gibi bir kurumda böyle rezalet yaşanması denetimsizlik,kimbilir Yavrucuk lara ne eti yediriyorlar,bidaha yaşanmamasını temenni ediyorum .O yedikleri yemeğin parasını devletten alıyorlar ,devletimiz bu olayı araştırmalı.

Çerkeş vuslat haber
Çerkeş vuslat haber - 7 yıl Önce

Terlik ederim ercan kardeşim 3 maymunu oynayan gazeteler nerede herkes i fetöcü ilan erden yalancılar nerede akşam bence. Haberi yazarım

SIRADAKİ HABER