banner198

Orta köylerine can verecek!

Çankırı Orta Dernekler Federasyonunun 3 ay önce başlattığı proje ile Orta köylerinin soruları tespit edilerek masaya yatırılıyor

Orta köylerine can verecek!
banner145
Kapanan belde belediyeleri ve buyükşehirlere göç yuzunden köy nüfusu hızla düşen Orta köylerine can verecek proje hayata geçti.

Çankırı Orta Dernekler Federasyonunun 3 ay önce başlattığı proje ile Orta köylerinin sorulnarı tespit edilerek masaya yatırılıyor. "Bir Köy Üç Proje" adı altında devam eden toplantılara Milletvekilleri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları,Bürokratlar, Dernek başkanları ve yönetimleri katılıyor. Projelerin gerçekleşmesi ile Orta köyleri eksiklerini gidermiş olacak.

Program kapsamında her ay ilçenin bir köyünde köy derneği ve muhtarlık organizesinde toplantı düzenleniyor. Köyün öncelikli üç sorununu belirleyen dernek yönetimi ve muhtarlık köyde ağırladığı yetkililere sunum yapıyor ve sorunların çözüme noktasında beyin fırtınası gerçekleştiriliyor.

 

Proje ile ilgili görüşlerini aktaran Orta Federasyonu Başkanı Şaban Can "Bizler federasyon olarak köylerimizin öncelikli üç sorununu bize projelendirip sunum yapmasını istiyoruz. Yetkililerimiz gereken bilgileri aldıktan sonra köylerimizin sorunlarının çözümü için hemen ertesi gün çalışmaya başlıyorlar ve bu şekilde sorunu yerinde görerek aldıkları önlemler ve başlatılan köy projeleriyle daha başarılı hizmet sunumuna vesile oluyoruz. " dedi.

 

-18,5 Dünyanın Ortası-

Orta Federasyonunun Dördüncüsünü gerçekleştirilen bu ayki toplantısı Kırsakal Köyünde geniş katılımla gerçekleştirildi. Kırsakal Köyünün Park, Mezarlık yolu, Cami genişletme projeleri tanıtıldı. Kaymakam Mehmet İlidi , Orta ilçesi ve köylerini marka haline getirecek olan Lavanta yetiştiriciliği ile ilgili sunum yaptı . Ortamızın yeni tanıtım sloganı "18,5 DÜNYANIN ORTASI" baskılı, Kaptan Mustafa Can'ın hediyesi formaları Orta Belediye Başkanımız  Bayram Yavuz Onay'a takdim edildi.

 

 

Toplantıya Kırşehir Milletvekili ve Ak Parti teşkilat başkan yardımcısı Hacı Turan, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, Kaymakam Mehmet İlidi'ye, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay'a, Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Kaşkaya ve Enver Güngörmüş, Orta ve Yaylakent Belediye Meclis üyeleri, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Semih Kanıbir ve Gürsel Yılmaz, Keçiören Belediye Başkan Danışmanı Zeki Albayrak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Arslan ve Bekir Yılmazoğlu, Keçiören Belediyesi Meclis üyesi ve Belko Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tezcan, Keçiören Tapu Müdürü Hamdi Erşen, İstanbul Orta Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Güneş, Ankara Orta Dernekler Birliği Başkanı Harun Bülbül, Karşıyaka Mezarlığı Baş İmamı Münir Özcan, Kırsakal Köyü Dernek Başkanı Tevfik Kayhan ve Kırsakal Köyü Muhtarı Mevlüt Arslan katıldı.

 

Orta Federasyonunun "Bir Köy,Üç Proje" toplantıları önümüzdeki aylarda yapılmaya devam edilecek.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 21:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Arif Erdoğan
Arif Erdoğan - 8 yıl Önce

Hayırlı olsun Allahım yardımcınız olsun

İsmail Güngör
İsmail Güngör - 8 yıl Önce

Hayirli ugurlu olsun

M.Akif Topçu
M.Akif Topçu - 8 yıl Önce

Bu kadar geniş katılım ile yapılan çalışmalar da başarılar dilerim. Kırsal kalkınma ve Gıda Tarım Bakanlığı destekleri ile tarım ve hayvancılığa yönelik ciddi yatırımlar ve işkur üzerinden kooperatifcilik çalışmaları.....

SIRADAKİ HABER