banner198

Sözcü İnternet sitesinde ki yoruma suç duyurusu

Ortalılar Şehide Hakarete Suç Duyurunda Bulundu

Sözcü İnternet sitesinde ki yoruma suç duyurusu
banner145

 13 Mart'ta Güvenpark'taki hain terör eyleminde şehit olan Orta ilçesi Kısaç köyü nüfusuna kayıtlı üniversite öğrencisi Feyza Acısu kardeşimize yönelik Sözcü Gazetesi internet sitesinde yer verilen hakaret dolu yorumla ilgili Orta Dernekler Federasyonu , Ankara Orta Dernekler Birliği ve İstanbul Orta Dernekler Birliği  ortak suç duyurusunda bulundu.

 

Ankara Adliyesi'ne sunulan suç duyurusunda "Şehit Hemşehrimize yapılan hakareti lanetliyor ve yüce Türk yargısının bu hakaret hakkında gerekeni yapacağından şüphe duymuyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Basın açıklamasıyla ilgili konuşan Orta Dernekler Federasyonu Başkanı Şaban Can; "Feyza kardeşimize internet ortamında yapılan bu hakaret özelde biz Ortalı ve Çankırılıları genelde ise tüm başörtülü ve muhafazakar kesimi hedef alan alçakça bir yorumdur. Şehit kardeşimizin aziz hatırasına yapılan bu hakarete sivil toplum kuruluşları olarak sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istedik." dedi.


Ardından avukatlarının hazırladığı suç duyurusu, Ankara Ortalılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Yarımkaya tarafından okundu. Basın açıklamasına yerel ve ulusal basın büyük ilgi gösterirken , sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yönetimleriyle katılım sağladılar.

Sözcü'de nefret söylemi!



Basın açıklaması şöyle:

Bizler Çankırı Orta Dernekler Federasyonu, Ankara Orta Dernekler Birliği ve İstanbul Orta Dernekler Birliği olarak bugün burada Güvenpark’taki hain saldırıda şehit olan Feyza Acısu kardeşimize yapılan adi hakarete karşı sesimizi yükseltmek için buradayız. Öncelikle başkentimizin kalbinde masum vatandaşlarımıza karşı yapılan bu terör saldırısını esefle kınıyor,lanetliyoruz. Patlamada hayatını kaybeden 35 kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabırlar diliyoruz. Yaralı olan ve tedavisi süren vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar temenni ediyoruz.

 

Değerli Basın Mensupları;

Bu hain saldırıda Çankırımız 3 evladını şehit vermiştir. Çankırı merkez Aluca köyünden Murat GÜL kardeşimiz, Orta ilçemizin Elmalık köyünden İsmail KARAGÖZ kardeşimiz ve Orta ilçemizin Kısaç köyünden Feyza ACISU kardeşimizi bu hain saldırıda rahmet-i rahmana tevdi eyledik. Ülkemizin birliğine bütünlüğüne kasteden hain terör örgütü PKK’yı ve destekçisi bilumum terör örgütlerini milletimizin huzurunda birkez daha lanetliyor ve bu Aziz milletin dualarıyla tüm ülkemizde operasyonlar düzenleyen kahraman asker ve polisimizin bu hain mihrakları tez zamanda ülkemizden temizleyeceğine ve son terörist öldürülene dek başarılı operasyonlarına devam edeceklerine canı gönülden inanıyoruz.

 

Acımız büyük.. Bunun yanında kinimiz nefretimiz de büyük.. Çünkü şehit kardeşlerimizin vefatının üzerinden birkaç gün geçmeden SÖZCÜ gazetesi internet sitesinde yayınlanan “Seneye Öğretmen Olacaktı” başlıklı haberde şehit Feyza ACISU kardeşimizin Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 4.sınıf öğrencisi olduğu ve seneye öğretmen olacağından bahsediliyordu. Bu haberin altına Somnium kullanıcı adıyla siteye kayıtlı bir yazar tarafından yapılan yorum özelde biz Çankırılıları , genelde de tüm başörtülü kardeşlerimizi ve dini hassasiyeti olan tüm vatandaşlarımızı derinden üzmüş, öfkemize vesile olmuş ,bu basın açıklamasını ve suç duyurusunu yapmamıza neden olmuştur. SÖZCÜ editörlerince onaylanarak sitede yayınlanan yorumda şöyle denmektedir ; “Hiç yoksa bunun öğretmen olup bağnaz bir nesil yetiştirme olasılığının ortadan kalkmış olması ufak bir tesellidir. Kimse kusura bakmasın kafasındaki o çaputla herhalde astronot yetiştirmeyecekti.  Bu yüzden can düşmanım olan yobazlardan birisinin ölmüş olmasına üzülemem. Yarın bunun yetiştirdiği nesil de Işid’in canlı bombası olacaktı” ifadeleriyle pislik aşağılık kişiliğini klavye başından  kanalizasyon akıntısı şeklinde göstermiştir. Öncelikle şunu belirtelim; bizler Çankırılılar olarak 1000 yıldır düşman ayağı değmemiş ilimizin vatanına milletine ve dini  değerlerine bağlı hemşehrilerimiz adına buradayız. Bizler  Feyza kızımızın aziz hatırasına yapılan bu saygısızlık karşısında kızgınlığımızı öfkemizi o insan müsveddesi kişinin yorumuyla aynı dili kullanarak yapmayacağız. Bizler şikayetimizi adaletin tecelli edeceği Yüce Türk yargısına yapacak ve Sözcü gazetesi ve bu yorum sahibinin gereken cezayı almasının takipçisi olacağız. Sözcü gazetesi şehit kızımızın aziz hatırasına yapılan bu yorumu onaylayıp yayınlayarak manevi değerlerimize yapılan saldırıya çanak tutmuş, bir nevi destekleyerek internet ortamında yayılmasına da vesile olmuştur. . Değerli savcılarımız bu olaya el atmalı ve  bu yorumu yazan kişi ve  onaylayarak yayımlanmasına izin veren Gazete editörleri en manidar şekilde cezalarını çekmelidirler. Yorum sahibi kişinin nick olarak kullandığı Somnium Latincede “uyku” anlamındadır. Bu insanlıktan nasibini almamış kişi kendisi uykuda olabilir, ancak bizler milli manevi değerlerimize yapılan saldırılara karşı her zaman birlik beraberlik içerisinde her daim dimdik ayakta olacağız.

 

Bu düşüncelerle suç duyurumuzu Ankara Cumhuriyet savcılığımıza yapıyor ve siz katılımcılara Orta Dernekler Federasyonumuz, Ankara Orta Dernekler Birliği ve İstanbul Orta Dernekler Birliği olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 01:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
boraerdem
boraerdem - 8 yıl Önce

yavv he he!

SIRADAKİ HABER