banner198

Çankırı sağlıkta yeni yapılanma başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nde en başa dönüldü.

Çankırı sağlıkta yeni yapılanma başladı
banner145
Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan "Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nde en başa dönüldü. Çankırı'da Halk Sağlığı Müdürlüğü  ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesi altında birleşti. OHAL kararnamesi ile  tüm yetkiyi alan İl Sağlık Müdürü, adete süper İl Sağlık Müdürüne dönüşüyor.

Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 3 Kasım 2011 de yayımlanan 663 sayılı KHK ile yapılan değişiklikle sağlık sistemi tamamen değişmiş bakanlık tarafından yapılan düzenleme ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kurulmuştu. Çankırı'da sağlık sitemi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği şeklinde üç ayrı taşra teşkilatına bölünmüştü.


- Çankırı'da yeni yapılanma başladı -

25 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanan 694 sayılı KHK ile,  Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat yapılarında değişikliğe gidildi. İlgili karar uyarınca  Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu bağlı kuruluş olmaktan çıkartılarak genel müdürlüğe dönüştürüldü. Kuruluşların taşra teşkilatları da kaldırıldı. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş imzası ile 81 il valiliğine gönderilen teşkilat değişikliği hakkındaki resmi yazı ile Çankırı'da değişim süreci başladı. İlgili yazıda en geç üç ay içerisinde teşkilat yapısının kanun hükmündeki kararname esaslarına göre düzenlenmesi istendi. Çankırı'ya Kurban Bayramı öncesi ulaşan  yazılı emir uyarınca; Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreterlik ve Halk Sağlığı Müdürlükleri kaldırıldı. Şu andaki genel sekreter ve halk sağlığı müdürü, İl Sağlık Müdürlüğünün altına müdür yardımcısı olarak atanacağı belirtiliyor.

- En tepede İl Sağlık Müdürü olacak -

663 Sayılı Sağlık Bakanlığı Teşkilat yasasında değişiklik yapılması ile illerde tek çatı modeline geçildi ve tüm yetki il sağlık müdürüne verildi. Sağlık sitemini tek çatı altında toplayan değişiklikle Çankırı'da İl Sağlık Müdürü en tepedeki isim olarak dikkat çekiyor. Geçiş sürecinin üç ayda tamamlanması bekleniyor .  Yeni sağlık sisteminde İl  Müdürleri tek tek bakanlığa çağrılıp Eylül ayı bitmeden mülakatları gerçekleştirilecek. Sağlık müdürleri ileri düzeyde yetkili oldukları için isimlerine Süper Sağlık Müdürü denilmeye başlandı bile. 

 


- Sözleşmeler yenilenecek -

Öte yandan Kamu Hastaneleri Kurumunun kurulması ile  yönetici kadrolarının tamamı sözleşmeli sisteme geçmişti. Yeni sistemde hastanelerdeki yönetici kadrolarını ile yeniden sözleşme yenilenecek.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 14:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
hilmi korkmaz
hilmi korkmaz - 7 yıl Önce

doktorun yazmış oldugu Tebokan special isimli tableti yaşım 65 olmadıgı için 30 tl ödedim ssk pirm keserken yaş durumunu neden göz önüne almıyor ilaç alabilmem için mahkeme kararıyla yaşımımı büyütüyüm Saglıkta çag atladık 05436144510

Seçkin karaşahin
Seçkin karaşahin - 7 yıl Önce

Neden bu sisteme geçildi.şimdi neden değiştiriliyor.

SIRADAKİ HABER

banner304