banner306
banner198

Çankırı'da Eczane açacaklar bu habere dikkat!

Eczane açmayı kısıtlayan yeni uygulamanın yürürlüğe konulması ile birlikte Çankırı Merkezde Eczane açacak yer kalmıyor.

Çankırı'da Eczane açacaklar bu habere dikkat!
banner145
Eczane açmayı kısıtlayan yeni uygulamanın yürürlüğe girmesi ile birlikte Çankırı Merkezde Eczane açacak yer kalmıyor.  Eczacıları yakından ilgilendiren uygulama yürürlüğe girdiğinde 2 bin 500 kişiye bir Eczane açılması öngörülüyor.

 

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan “Eczacılık Yasa Taslağı” ile yeni eczane açılmasına sınırlama getirilmesi planlanıyor. Yeni Eczane açmak için öncelikli şart nüfus olacak.

 

6. Bölge Kastamonu- Çankırı- Karabük Eczacılar Odasının Olağan Genel Kurulu yapıldı. Oda başkanı Eczacı Ümran Pelenkoğlu, yeni yasanın uygulamaya girmesi ile birlikte yeni Eczane açacakları bekleyen tehlikeye dikkat çekti.

 

Yeni yasanın uygulamaya girmesi ile birlikte Çankırı’nın Orta ve Yapraklı ilçelerinde birer eczane dışında Çankırı’da yeni Eczane açılabilecek bir bölge kalmıyor. Ancak mevcut Eczaneler yeni düzenlemeden etkilenmeyecek.

 

Yeni düzenlenen kanunla çok sayıda eczane açılmasının önüne geçilmek istendiğini, fakat yeni fakültelerle birlikte ciddi bir mezun potansiyeli oluşturulmasından duyulan endişeyi dile getiren Eczacılar, Türkiye’de son 8 yılda eczacılık fakültelerinin sayısının 10’dan 34’e çıkmasına tepkililer. 

 

Bu Eczane çok farklı!

Öte yandan Kurşunlu’da hizmet veren Önder Eczanesi Çankırı’da farklı bir Eczane Modeli ile müşterilerine hizmet veriyor. Genelde her Eczane’de görmeye alışık olduğumuz raflarda ilaç sistemini kökten değiştiren Eczane, medikal, kozmetik, ağız diş sağlığı ve kişisel bakım ürünleri gibi malzemeleri sınıflandırdığı raflarda satışa sunuyor. Rafta ilaç sistemini değiştiren Eczane, çekmecelerde sınıflandırılan ilaçları reçeteye göre hastaya veriyor.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 22:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304