banner198

Elektronik Sigara Kullanım Oranı

Elektronik Sigara Kullanım Oranı

Elektronik Sigara Kullanım Oranı
banner145

Son yıllarda sigara kullanımlarının gitgide artması ve sigaranın etkilerinden dolayı insan sağlığında oluşan tehliklerin daha çok geri dönülmez sorunlara ve ölümlere kadar yol açmasıyla nedeniyle sigara kullanımını azaltmak için yeni yöntemler aramak şart olmuştur. Toplumda ya da kişide sigaradan dolayı oluşan etkiler son yıllarda geri dönülmesi güç sorunlara yol açmaktadır. İnsanların gençleri kötü şekilde etkilemesi toplumsal sorun olarak karşımıza çıkarken sigaranın en büyük zararı ise insan sağlığında açtığı yaralardır. Gırtlak kanserinden akciğer yetmezliğine kadar birçok sağlık sorunu ile insanların yaşam şartlarını zorlaştıran sigaraya bir çare bulunması gerçekten çok önemli bir olay haline gelmiştir. Sigara kullanımını azaltmak hatta yok etmek için bulunan en etkin yöntemlerden biri de elektronik sigaradır. Son yıllarda toplum içerisinde genellikle gençlerin kullanmakta olduğu elektronik sigara hem sağlık açısından daha az zararlı iken hem de sigara bırakmak için oldukça başarılı bir yöntemdir.


Bundan 10 yıl öncesinde ilk olarak dünya üzerinde ortaya çıkmış olan elektronik sigaranın ülkemiz sınırları içerisinde maalesef ki resmi olarak satışı bulunmamaktadır. Ancak internet siteleri üzerinden elektronik sigaraya sahip olabilmek mümkündür. Fiyat açısından da sigaraya kıyasla oldukça makuldur. Aylık olarak sigaraya harcanak para ile çok rahatlıkla elektronik sigara ve ekipmanına sahip olunabilir. Elektronik sigara ile normal sigarayı birbirinden ayıran farklara gelecek olursak başta söylemeliyiz ki ikisi de sigaradır ve insan sağlığına kötü yönde etkileri bulunmaktadır. Ancak en önemli nokta sigaranın kullanımı sırasında insana aktarmış olduğu zift, katran gibi zararları maddelerin elektronik sigarada bulunmamasıdır. Bunun gibi pek çok zararlı madde de elektronik sigarada bulunmadığından insan vücuduna elektronik sigara ile zararlı madde girişi normal sigaradan kat kat azdır. Bunların göz önünde bulundurduğumuzda insan sağlığı açısından elektronik sigaranın daha faydalı olduğunu gözlemleyebiliriz. İngiliz araştırmacıların yapmış oldukları araştırmalar sonucunda da aynı kanıya varılmış ve elektronik sigara kullanan vatandaşların vücutlarında normal sigara kullanan vatandaşların vücutlarına kıyasla daha nadir kanserojen madde tespit edilmiştir.


Normal sigaradan kurtulmak için elektronik sigaraya başvurmak isteyen kişilerin bu yöntem ile oldukça başarılı olduğu ve daha az sağlık sorunu yaşadığı aşikardır. Sadece sağlık konusunda değil kullanım konusunda da elektronik sigara oldukça avantajlıdır. İçerisinde istenilen dozajda nikotin ve likit koyulabilmesinden ötürü kullanıcılar istedikleri hissiyatı elektronik sigaradan karşılayabilmektedirler. Ayrıca çeşitli aromlar sayesinde de farklı tatlar elde edebilmek de mümkün. Bunlar gibi pek çok avantajlar sayesinde insan sağlığına düşman olan sigaradan kurtulabilmek elektronik sigara sayesinde oldukça kolay hale gelmektedir.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304