banner198

Japonlar'dan temizlik dersi

Çankırı'nın en eski mimari yapı olma özelliğini taşıyan Darül Hadis (taş mescit) etrafındaki çöp yığınını Japonlar temizledi.

Japonlar'dan temizlik dersi
banner145

 Çankırı'nın en eski mimari yapı olma özelliğini taşıyan ve Anadolu Selçuklu devleti tarafından 1242 yılında yapılan Darül Hadis (taş mescit) etrafındaki çöp yığınını Japonlar temizledi.  Sigara izmaritine kadar toplayan Japonlar çevreyi adeta pırıl pırıl yaptı.

 

Yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırımla Türk-Japon ortaklığı ile Yakınkent OSB'de kurulan Japon lastik devi Sumitomo Rubber fabrikası çalışanları,, sosyal sorumluluk örneği göstererek çevre konusunda da duyarlı bir davranışa imza attı.

 

Fabrika çalışanları Çankırı’nın en eski tarihi mekanı olan  Taşmescit çevresinde ki piknikçilerin oluşturduğu çöp yığınlarını temizledi. Yirmi iki personelle 1 saat boyunca tarihi Taşmescit çevresinde çevre temizliği yapan personel topladıkları çöpleri geri dönüşümle tekrar kazanılması amacıyla ayrı ayrı poşetlere doldurdular. Japonların çevre temizliğini çevredeki insanlar meraklı bakışlarla izlemekle yetindi.

 

Temizlik çalışmasına İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdürü Fujio Inada, İdari İşler Müdürü  Key Takeda, Halkla İlişkiler Sorumluları Halil Ekim, Sultan Ferizan Uzun ve işçiler katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER