banner198

Kusmaya Ne İyi Gelir

Kusmaya Ne İyi Gelir

Kusmaya Ne İyi Gelir
banner145

Kusmayı tanımalayacak olursak karın kaslarının tersine yönte güçlü kasılması sonucunda sindirilemeyen besinlerin mide tarafından dışarı çıkarılması isteği olarak tanımlayabiliriz. Kusmanın birden çok nedenii olabilmektedir. Bazı gıda zehirlenmeleri kusmalara neden olabilir. Enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklar, grip ve soğuk algınlıkları, sindirim siteminde meydana gelen iltihaplı durumlar, parazitler, bakteriler, aşırı miktarda alkol ve sigara tüketimi, fazla miktarda ve ağır yemek tüketimleri, migren, araç  tutmaları, vücuda fazla miktarda kafein alımı gibi nedenleri daha çoğaltabiliriz.


Karında meydana gelen ağrılar, ishal oluşumu, ateş, baş dönmeleri, nabzın hızlanması, aşırı miktarda terleme, ağızda kuruluk ve idrar miktarında azalma gibi belirtilerle kendini gösterebilmektedir.Kusmaya ne iyi gelir?


Kusmadan sonra ya da mide bulantısı ile karşılaştığımız sırada uygulayacağımız bazı yöntemler bu isteğin önüne geçecektir. Geçmeyen ve aralıksız devam eden kusmalar için ise mutlaka bir doktora görünmekte fayda vardır.

·        
Zencefilin sindirim sistemimizi güçlendirici etkileri bulunmaktadır.  Zencefil tüketerek kusma isteğinin giderilmesini sağlayabiliriz. Bir çay kaşığı kadar zencefili kaynamış suyun içerisine atıp 10-15 dakika kadar demlemeye bıraktıktan sonra çay şeklinde tüketebiliriz. Zencefil anti-emetik ilaç olarak kullanılmaktadır.

·       
 
Elma suyu da kusmalarda zencefil kadar etkili bir yöntemdir. Tek başına tüketilebileceği gibi zencefil ile karıştırılıp tüketilirse daha etkili bir sonuç gösterecektir. Bir miktar elma suyunun içerisine bir çay kaşığı kadar zencefil ekleyip karışımı içebilirsiniz.

·        
Özellikle bu kusma isteği gastritten kaynaklı bir sebepten meydana geliyor ise pirinç suyu kusmalarınız azalmasını sağlayacaktır. Gastrit kaynaklı belirtilerin önüne geçer ve azalmasını hızlandırır. Yalnız dikkat etmeniz gereken şey kahverengi pirinçlerin kullanılmaması olmalıdır. Bir bardak kadar pirinç bir miktar su içerisinde kaynamaya bırakılarak daha sonra süzülür. Soğuduktan sonra günde 1-2 bardak tüketilebilir.

·        
Çok eskilerden günümüze gelen bir başka yöntem ise kimyon, türk kahvesi ve bal karışımıdır. Kusma problemlerine karşı oldukça etkili olan bu yöntem sayesinde kısa sürede rahatlama sağlayabilirsiniz. Türk kahvesi, bal ve kimyon karıştırılarak macun kıvamına getirilip tüketilebileceği gibi sütün içerisine koyularak da tüketilebilmektedir.

·     
Kusma hissinin giderilmesi ve mide bulantısının önlenmesinde etkili bir diğer karışım da karanfil ve tarçındır. Özellikle karanfil ve tarçının suya atılarak kaynatılması sonucunda içilmesi rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

·     
Geçmişten günümüze kadar kullanılan ve kusmaları önleyen bir diğer besin de nanedir. Diğer besinlere oranlara nane kusmanın ve mide bulantısının giderilmesinde daha etkili bir yöntemdir. Nane yapraklarından elde edeceğimiz çay limon ile karıştırılarak tüketilebilir. Bu karışımı tatlandırmak için içerisine bir miktar da bal ekleyebilirsiniz.

·        
Mide bulantısının ve kusma isteğinin giderilmesinde yoğurt rahatsızlığın giderilmesinde etkili ve pratik bir çözümdür. Direk bir tabağa  koyularak kaşık kaşık tüketilebilir. Yoğurt içerdiği maddelerden dolayı midenin rahatlamasını sağlar. midede ki karışıklıkların giderilmesini sağlar. sindirim sitemini rahatlatıcı özelliğinden dolayı fazla yemek tüketimi sonrasında oluşabilecek mide bulantılarının giderilmesinde kullanılabilir. Hazır olarak dışardan satın alınan yoğurtlar yerine evde kendiniz yapacağınız yoğurtların tüketimi çok daha fazla etkili bir yöntem olacaktır.

(bu bir ilandır)

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 02:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304