banner198

O raporu Canan Karatay'da yalanladı!

Karatay'ı yalanlayan rapora bir yalanlama da Karatay'dan geldi.

O raporu Canan Karatay'da yalanladı!
banner145
 Prof. Dr. Canan Karatay'ı yalanlayan rapora bir yalanlama da Karatay'dan geldi.


"Canan Karatay'ın faydalı olduğunu ve ömrü uzattığını söylediği kaya tuzu zararlı çıktı" şeklinde  Sağlık Bakanlığı'na dayandırılan rapora istinaden basında çıkan haberlere Canan Karatay'dan yalanlama geldi.

 

Prof. Dr. Canan Karatay basında yer alan, kaya tuzunun zararlı olduğu iddialarına açıklık getirdi.


Show Tv’de Zahide Yetiş’in sunduğu programda yaptığı açıklamada kaya tuzunun kesinlikle zararlı olmadığını ifade eden Karatay; “Kaya tuzu asırlardan beri kullanılmaktadır. Yeni bir şey değildir. İçinde 84 tane mineral var.” dedi.


Çankırı’da bulunan kaya tuzu mağarasını da ziyaret ettiğini ifade ederek sözlerine devam eden Karatay; “Girdiğim mağara Hititler zamanında açılmış. Bütün Yerkürede kaya tuzu var. Katiyen tehlikeli değil. İçinde 84 tane mineral var çok dengeli. Mutlaka herkes gitsin görsün. Mağarada 300 yıllık bir eşek fosili var. Üzerinde hala tüyler var. Orada kazı yaparken çıkarmışlar. Bir de tavşan fosili var. Çürümeden duruyor. Çünkü kaya tuzunun havası çok önemlidir. Polonya’da, New York’ta, Azerbaycan’da, Orta Asya’da kaya tuzu mağaralarında astım hastaları tedavi ediliyor. Kaya tuzu nefesi açıyor. Birçok çalışma var. Ayrıca kaybettiğimiz hocamız Ahmet Aydın’ın Yedi’den Yetmiş’e kitabında kaya tuzunun faydaları referanslar verilerek anlatılıyor. Kaya tuzu bugün her yerde kullanılıyor. Bütün dünyada kullanılıyor. Nükleer santrallerin dışında, dışarıya ışın salgılanmasın diye kaya tuzu izolasyonu yapılır. Çünkü radyasyonu önler. Baz istasyonları, televizyonlar, bilgisayarlar ve telefonlar pozitif iyon salgılar. Sağlığımıza zarar veren budur. Kaya tuzu lambası evinizde negatif iyon salgılar ve bunları emer ve sağlığımıza kavuşuruz. Negatif iyon ferahlık verir. Bu lambalar her odanızda bulunsun. Gayet rahat uyursunuz.” ifadelerini kullandı.

Daha önce de çeşitli televizyon kanallarında kaya tuzunun sağlığa faydalı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, basında yer alan kaya tuzunun sağlığa zararlı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını, aksine sağlık açısından çok faydalı olduğunun altını çizdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER